Nyheter

Nye israelske luftangrep mot Gaza

Israel rettet nye luftangrep mot Gaza i morgentimene tirsdag, mens Hamas og andre væpnede grupper fortsatte sine rakettangrep mot Israel.

Israels militære opplyser tirsdag morgen at de har drept 15 medlemmer av Hams og Islamsk hellig krig etter at det ble sent minst 150 raketter fra Gaza og mot Jerusalem mandag kveld og natt til tirsdag. Foto: Khalil Hamra/ AP/ NTB

Blant målene som skal ha blitt truffet er et høyhus der en Hamas-leder bodde og to grensetunneler som militante palestinske grupper var i ferd med å bygge. Opptrappingen skjer etter uker med en anspent situasjon i Jerusalem, der en betent eiendomskonflikt har bidratt sterkt til uroen.

Tirsdag morgen ble det meldt at minst 24 palestinere, blant dem ni barn, var drept i Gaza, de fleste i luftangrep. Det opplyser helsemyndighetene i området.

Ifølge det israelske militæret var 15 av dem medlemmer av militante grupper. Disse gruppene skal på sin side ha avfyrt mer enn 200 raketter mot Israel, der seks sivile er såret.

Bombardementet startet etter timer med sammenstøt mellom palestinere og israelske sikkerhetsstyrker, hovedsakelig i Jerusalem, men også på Vestbredden. Over 700 palestinere ble såret, inkludert nær 500 som ble behandlet på sykehus.

– Siden klokken 18 i går kveld har terroristgrupper i Gaza uten stans avfyrt raketter mot israelske sivile. Klokken er nå 4 om morgenen. Det er ti timer med rakettangrep, skrev det israelske forsvaret på Twitter tirsdag morgen.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter