Nyheter

Jødiske nasjonalister avlyser omstridt marsj i Øst-Jerusalem

De jødiske arrangørene av en omstridt marsj i Øst-Jerusalem sier den er avlyst fordi israelsk politi nekter dem å gå gjennom muslimske områder.

Flere israelere samlet seg mandag formiddag i Jerusalem for å delta i en marsj gjennom gamlebyen. Arrangørene valgte senere på dagen å avlyse marsjen. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB

Israelske myndigheter nektet tidligere mandag de jødiske nasjonalistene å marsjere gjennom den muslimske delen av gamlebyen i Øst-Jerusalem.

Noen timer senere opplyste arrangørene at de hadde besluttet å avlyse marsjen, med henvisning til restriksjonene fra israelsk politi.

– Flaggmarsjen er avlyst, het det i en kunngjøring fra Am Kalavi-stiftelsen, som organiserer den årvisse marsjen for å feire okkupasjonen av Jerusalems gamleby.

Øst-Jerusalem ble okkupert av Israel i 1967 og annektert kort tid etter. FN og verdenssamfunnet anerkjenner ikke okkupasjonen.

Flere tusen unge, jødiske nasjonalister hadde mandag ettermiddag samlet seg ved Vestmuren, og mange av dem virket fast bestemte på å marsjere gjennom gamlebyen, til tross for avlysningen.

Israelsk politi er i høy beredskap etter at det i morgentimene kom til harde sammenstøt ved al-Aqsa-moskeen på Haram al-Sharif, stedet i gamlebyen jødene omtaler som tempelhøyden.

Over 300 palestinere ble såret i sammenstøtene, ifølge Palestinsk Røde Halvmåne, og israelske myndigheter har lagt ned et midlertidig forbud for jøder mot å ta seg opp på høyden, skriver Haaretz.


Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter