Nyheter

Bondelaget tømte møkkalass foran rådhuset i Sunnfjord kommune

Bønder over hele landet reagerte etter bruddet i jordbruksoppgjøret. I Førde i Sunnfjord tømte Vestland Bondelag en haug med møkk utenfor rådhuset.

Etter bruddet i jordbruksoppgjøret har Bondelaget holdt aksjoner flere steder. I Førde i Sunnfjord tømte Vestland Bondelag en haug med møkk utenfor rådhuset. Her sammen med leder Anders Felde i Vestland Bondelag.
Foto: Hanne Lisbeth Nybø / NTB

Torsdag kveld ble meldt om aksjoner fra Rogaland, Viken, Trøndelag og Vestland.

– Vi fikk et møkkatilbud fra regjeringen. Derfor leverte vi et møkkalass tilbake til regjeringen, sier leder Anders Felde i Vestland Bondelag til Nationen.

I Sunnfjord kommune er statsministerens partifelle Olve Grotle (H) ordfører.

I Bjerkreim kommune i Rogaland har Bondelaget lagt ut rundballer med påskriften «hjelp» foran rådhuset, melder NRK. Det er også lignende aksjoner i andre kommuner med ordførere fra Høyre, KrF og Venstre.

I Fredrikstad i Viken samlet bøndene seg på Tollplassen. Der stilte de med hele stallen av traktorer på rad og rekke.

– Vi er kjempeskuffet over at vi har en regjering som ikke verdsetter kvalitetsmaten vi produserer, sier Ottar Weel, leder i Torsnes Bondelag til Fredriksstad Blad.

I Trøndelag stengte en av bøndene like godt E14 ved Meraker på tvers med en traktor med tilhenger torsdag kveld.

– Det var banner på den, så det var nok en demonstrasjon, sier operasjonsleder Wenche Johnsen i Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisa.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter