Nyheter

Brannvesenet har fått kontroll på skogbrannen ved Heddal stavkirke

Det brøt ut en skogbrann i Heddal i Notodden lørdag formiddag. Brannvesenet har fått kontroll på brannen, opplyser politiet.

Brannen er rundt 1 kilometer unna Heddal stavkirke, men det er ingenting som tyder på at kirken skal være i fare. Heller ikke annen bebyggelse som ligger nærmere brannen, er truet.

Politiet opplyser i 12-tiden at brannen er under kontroll, og at de har fått bistand fra politihelikopteret i arbeidet med å få oversikt over brannstedet.

– Det er naturlig å tenke seg at brannen sprer seg videre når vi ikke har kontroll, men vi har ikke fått tilbakemelding på hvor stort område det gjelder. Det er ikke noen fare for kirken der sånn som situasjonen er nå, sa vaktleder Glenn Espen Kuster i Sørøst 110-sentral til NTB tidligere lørdag formiddag.

Brannvesenet kom til stedet i 11-tiden lørdag.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter