Nyheter

Edel-Marie Haukland tar ikke gjenvalg som KrFU-leder

KrFU: Haukland gir seg etter to år som leder i ungdomspartiet.

– Jeg er uendelig takknemlig for tilliten jeg har fått disse årene. Pandemi til tross har årene som leder vært begivenhetsrike. Å lede KrFU er et stort privilegium, men til høsten er tiden inne for å gi roret videre, sier Haukland i en pressemelding fra ungdomspartiet.

Etter to år som leder gir Haukland seg, men hun sitter som leder frem til KrFUs landsmøte i oktober. Hun har vært aktiv i partiet i ti år og sier hun vil fortsatt være engasjert i partiet fremover.

Da Haukland først ble valgt som leder, stod KrF midt i det politiske veiskille mellom å gå inn i den borgerlige regjeringen eller velge en «rød» retning. Hun sa da at hennes viktigste oppgave ville være å samle laget.

– Har du klart å samle laget?

– Ja, det har kanskje vært den letteste oppgaven. Vi har en god organisasjonskultur, så selv om det har vært tøft under pandemien, så har vi hatt fruktbare debatter uten at de har gått ut over relasjonene i partiet. Vi vil sørge for at politikken er en trygg arena for ungdom, sier Haukland til Vårt Land.

– Hvordan føles det å gi seg?

– Det føles naturlig, men samtidig vemodig. For når du går av som leder, så er du ferdig.

Takknemlig for venner og muligheter

Haukland forteller at KrFU har forma henne som menneske i ti år og at hun er spesielt takknemlig for vennskap hun har fått i og gjennom organisasjonen.

– Jeg er også takknemlig for muligheten jeg har hatt til å påvirke norsk politikk inn mot sentrum.

– Hva skal du nå?

– Nå skal jeg bli prest!

Haukland hadde studert ett år på teologi ved MF, før hun ble valgt inn som leder i KrFU. Hun fortsetter nå studiene der hun slapp.

– Kan du si noe mer om hvorfor du velger ikke å ta gjenvalg?

– Det er ikke mer dramatisk enn at jeg kom inn midt i en politisk thriller i retningsvalget, og så går jeg ut i en pandemi. Det har vært slitsomt, men alltid vært verdt å stå i de rundene.

Haukland har særlig engasjert seg i politikk knyttet til psykisk helse, samt rettferdig fordeling mellom land og mellom generasjoner, ifølge pressemeldingen.

Les mer om mer disse temaene:

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien er vaktsjef i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter