Nyheter

Tre drept i aksjon etter drap på koptisk kristen i Egypt

Egypts innenriksdepartement sier de har drept tre terrormistenkte i Sinai etter drapet på en koptisk kristen mann og to andre.

Egyptere sørger over koptiske kristne som ble drept av IS i 2015

En gruppe med bånd til IS påtok seg ansvaret for drapet på en koptisk kristen mann og to andre personer i Sinai i Egypt tidligere mandag.

Senere informerte departementet om at tre antatte militante var drept i en skuddveksling med egyptiske sikkerhetsstyrker. Styrkene skal etterpå ha funnet et selvmordsbelte og en håndgranat. De fortsetter å lete etter flere mistenkte.

Likvideringen av den 62 år gamle mannen ble vist i en 13 minutter lang video som gruppen sendte ut. En mann skjøt ham på kort hold mens to andre væpnede menn sto ved siden av.

To unge lokale stammemedlemmer ble også drept i videoen.

Et jihadistisk opprør i det nordlige Sinai ble for alvor trappet opp etter hærens kupp mot president Mohamed Mursi i 2013. I 2018 satte den egyptiske hæren i gang en offensiv mot de militante i Sinai.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter