Nyheter

Tre drept i aksjon etter drap på koptisk kristen i Egypt

Egypts innenriksdepartement sier de har drept tre terrormistenkte i Sinai etter drapet på en koptisk kristen mann og to andre.

En gruppe med bånd til IS påtok seg ansvaret for drapet på en koptisk kristen mann og to andre personer i Sinai i Egypt tidligere mandag.

Senere informerte departementet om at tre antatte militante var drept i en skuddveksling med egyptiske sikkerhetsstyrker. Styrkene skal etterpå ha funnet et selvmordsbelte og en håndgranat. De fortsetter å lete etter flere mistenkte.

Likvideringen av den 62 år gamle mannen ble vist i en 13 minutter lang video som gruppen sendte ut. En mann skjøt ham på kort hold mens to andre væpnede menn sto ved siden av.

To unge lokale stammemedlemmer ble også drept i videoen.

Et jihadistisk opprør i det nordlige Sinai ble for alvor trappet opp etter hærens kupp mot president Mohamed Mursi i 2013. I 2018 satte den egyptiske hæren i gang en offensiv mot de militante i Sinai.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter