Nyheter

Lederen av Studenttinget fikk hatmeldinger etter vedtak om studentprester

LIVSSYN: Etter at det ble kjent at Studenttinget ville ha en livssynsnøytral veiledning ved NTNU, har deres leder Andreas Knudsen Sund fått beskjed om å «brenne i helvete».

Studenttinget ved NTNUs vedtak om livssynsnøytral veiledning kan bety slutten på studentprester på campus. Det er ikke like populært i alle kretser, noe Studenttingets leder har fått oppleve. Etter at vedtaket ble fattet i mars, har han blant annet fått beskjed om å «brenne i helvete».

– Det er veldig synd at det er realiteten at man risikerer å få hatmeldinger om man mener noe i offentligheten. Det preller mest av hos meg da. Stort sett har dette gått helt fint. Jeg er glad for at det ble en god debatt, sier leder Andreas Knudsen Sund til Khrono.

Har fått reaksjoner

Studenttingets vedtak har skapt debatt om framtiden til studentprester. I forrige uke presenterte tidligere student Phillip Sverre et forsvar for studentpresten i et verdidebatt-innlegg i Vårt Land. Han mener studenttinget bør revurdere standpunktet de har tatt.

– Jeg har sjelden møtt mennesker i andre yrker som har en så stor åpenhet som studentprestene har, til en som forfekter et totalt motsatt syn av hva de selv står for, skriver Sverre, som påpeker at han selv har et ateistisk livssyn.

– Å kaste ut studentprestene vil være et svært dårlig valg av studenttinget på NTNU. Det er ikke uten grunn at studentenes psykiske helse stadig er oppe til debatt, fortsetter Sverre i sitt debattinnlegg.

Sund: – Tror ikke det blir aktuelt med avvikling

Til Khrono gir Sund uttrykk for at vedtaket har blitt misforstått på grunn av «kristenmediene», som han sier har «spunnet videre på avviklingsvinklingen».

– Jeg vil være klar på at vi aldri har ønsket noen avvikling. Jeg tror ikke det blir aktuelt. Hvis det blir aktuelt er det fordi Den norske kirke ikke ønsker å videreføre et tilbud utenfor campus, ikke på grunn av oss, sier Sund til Khrono.

Studenttinget vil i utgangspunktet ikke avvikle studentprestetjenesten, men de mener at den burde avvikles hvis ikke NTNU kan tilby faste arealer til alle livssynstilbud. Og NTNU har allerede begrenset med plass.

Til det har et titalls studentprester svart i et opprop at de ikke ønsker «å ha monopol på eksistensielle samtaler ved landets læresteder», og at de etterlyser kolleger fra andre tros- og livssyn.

Les mer om mer disse temaene:

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert er journalist i religionsavdelingen til Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter