Nyheter

Frp ønsker forbud mot barnehijab

VALGKAMP: I utkastet til sitt nye partiprogram går Fremskrittspartiet inn for å forby barnehijab. Nestleder Sylvi Listhaug varsler fokus på integrering i valgkampen.

I programforslaget går partiet også inn for å straffeforfølge foreldre som sender barna på koranskole i utlandet mot deres vilje, og nye tiltak for å hindre kjønnslemlestelse av barn, skriver VG.

– Innvandring og integrering er alltid en viktig sak for Frp. Det som blir viktigst nå, er det som handler om integrering. Der er det en stor jobb å gjøre i Norge, sier Listhaug, som trolig blir valgt som ny partileder under landsmøtet i mai.

– Seksualisering av barn

Frp vil forby bruk av hijab i grunnskolen, og Listhaug kaller plagget seksualisering av barn. Hun vil ikke vente på en utredning, selv om det ikke er klart hvor vanlig det er med barnehijab.

– Her har vi ikke tid til utredning. Jeg synes det er noe helt galt ved å pakke inn jentene i et plagg som brukes for å skjule skjønnhet og hår. Det kan vi ikke akseptere lenger i Norge, sier Listhaug.

(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter