Nyheter

Se debatten: Er kirka kun for sosialister?

DEN NORSKE KIRKE: Bør kirka nøye seg med å vise vei i moralske spørsmål, eller er det helt greit med engasjement, er et av spørsmålene i debatten.

Tirsdag kveld inviterer Nord universitet til debatt med overskriften «Er kirka kun for sosialister?».

I introduksjonen av debatten heter det: «Norske biskoper vil la oljen ligge, hente flyktninger fra Moria og refser Israel mer enn Kina. Hvorfor skal den norske kirke mene så mye i politiske saker, og hvorfor tar den stort sett venstresidas parti?».

Hvor mye Den norske kirke og biskopene skal mene i politiske saker, er et spørsmål som jevnlig blir diskutert i norsk offentlighet. Debatten har til tider steile fronter. I kveld møtes representanter fra et bredt Kirke-Norge for å diskutere tematikken. Den starter klokken 19 og sendes direkte på VL.no.

Se debatten her:

I panelet sitter:

  • Tor B. Jørgensen, tidligere biskop
  • Vebjørn Selbekk, redaktør i Dagen
  • Ole Asbjørn Ness, forfatter/spaltist
  • Berit Aalborg, politisk redaktør i Vårt Land
  • Idar Kjølsvik, forsker ved Nord universitet
  • Debattleder: Espen Leirset, Nord universitet

Debatten er en del av prosjektet «Lytring» og finaniseres i samarbeid med Fritt Ord, SpareBank1 Nord-Norge (samfunnsløftet) og Nordland fylkeskommune. Vårt Land har fått tillatelse fra arragøren til å sende debatten direkte på VL.no.


Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter