Nyheter

Siv Jensen om meningsmålingene: – Ræva

Frp har på flere målinger ligget godt under 10 prosents oppslutning, og på en ny meningsmåling får de kun 6,4 prosent. – Ræva, sier partileder Siv Jensen.

Det er på meningsmålingen for Klassekampen og Nationen at Frp får sin dårligste oppslutning på 26 år.

– Målingene nå er skikkelig ræva dårlig. Det er ikke noe å lure på. Det kjenner vi på alle sammen, sier Jensen til VG.

Hun mener det er summen av flere ting som er årsakene til den lave oppslutningen og ramser opp slitasjen av å sitte i regjeringen i flere år, samt bråket i Bergen og Oslo.

– Da vi forlot regjeringen sa vi samtidig klart og tydelig at det ikke var noen kvikk fiks. Alle vet at det tar lang tid å reetablere seg.

Listhaug: – Har sett forvirret ut

Nestleder Sylvi Listhaug tar selvkritikk på måten partiet har framstått på.

– Vi har fremstått veldig forvirret det siste året overfor velgerne. Det har vært vanskelig å få øye på kursen vår. Vi har bedrevet betydelig selvransakelse nå, og vedtatt en strategi som er bredt omforent i partiet – om hvor vi skal, sier hun.

Planen er å bli så store som mulig ved valget i 2021 – og deretter bygge partiet opp igjen mot 2025.

– Har mista appetitten til samarbeid med Venstre og KrF

Og både Listhaug og Jensen avviser et nytt regjeringssamarbeid med Venstre og KrF.

– Vår appetitt til å samarbeide med de to partiene er borte, sier Jensen.

– Vi er ikke del av en firerbande og vi er heller ikke støttehjul for regjeringen. Vi kommer til å kjøre en linje hvor vi rendyrker vår politikk. Så får andre parti ta stilling til våre forslag, understreker Listhaug.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter