Nyheter

30 Moria-flyktninger plukket ut til Norge

Hellas har valgt ut 30 flyktninger fra Moria-leiren som skal relokaliseres til Norge, melder VG.

– Vi har fått en liste med navn fra Hellas. Til nå har saken vært i greske myndigheters hender, og vi har presset på for en avklaring, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) til VG.

Utlendingsdirektoratet (UDI) skal nå foreta en sikkerhets- og ID-sjekk.

– Det er foreløpig 30, så vi er på god vei mot de 50 vi har lovet å hente ut, sier barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

Han sier at de første 30 trolig vil ankomme Norge i januar.

UDI fikk 9. september instruks om å starte arbeidet med å relokalisere flyktninger fra Hellas til Norge. Dette var samme dag som storbrannen i Lesvos, der hele Moria-leiren blant ned. Alle leirens rundt 7.500 beboere har siden blitt huset i en provisorisk leir.

Over 1.600 enslige mindreårige asylsøkere og sårbare familier har også blitt hentet ut gjennom EUs relokaliseringsprogram. Disse er overført til Belgia, Finland, Frankrike, Irland, Luxembourg, Portugal og Tyskland.


Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter