Nyheter

Overgrep mot barn har økt under koronapandemien

Antall seksuelle overgrep mot barn under 16 år har økt med 3,2 prosent etter at koronakrisen rammet Norge. Antall mishandlingssaker har økt med 12,5 prosent.

Harald Bøhler er seksjonssjef i Politidirektoratet.

Det viser ferske tall fra Politidirektoratet, skriver Aftenposten.

– I uke 11 til 45 har det vært en økning i antall saker på 3,2 prosent i forhold til samme periode i 2019. For saker knyttet til mishandling i nære relasjoner, er det til sammen registrert 2.167 saker. Dette er en økning på 12,5 prosent i forhold til samme periode i fjor, sier seksjonssjef Harald Bøhler i straffesaksseksjonen i Politidirektoratet.

Politidirektoratet er bekymret for at det kan være en økt risiko for at barn utsettes for seksuelle overgrep under pandemien.

– Særlig gjaldt dette i starten av pandemien da skoler, barnehager og øvrig tjenestetilbud til barn var helt eller delvis nedstengt. I denne perioden var det også en økt bekymring for at barn som lever i familier der de utsettes for vold og overgrep, ikke ble fanget opp, sier han.

• LES MER:

Mener sårbare barn har blitt diskriminert: – Virkelig uakseptabelt
Over 14.000 elever har fått mindre spesialundervisning under pandemien
Ny forskning: Familier i «førstelinjen» kan ha blitt pandemi-taperne

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter