Nyheter

Trump sier han forlater Det hvite hus hvis Bidens seier bekreftes

USAs president Donald Trump sier at han forlater Det hvite hus hvis Joe Biden blir offisielt bekreftet som vinner av presidentvalget. Samtidig gjentar han påstander om fusk.

– Selvsagt vil jeg det. Og det vet dere, svarte Trump journalister som spurte om han vil forlate Det hvite hus hvis valgdelegatene bekrefter Bidens seier.

– Men hvis de gjør det, så gjør de en feil, sa Trump også, som la til at det kommer til å bli svært vanskelig å innrømme nederlag.

Det er de 538 valgdelegatene fra landets 50 delstater som foretar den offisielle utnevnelsen av USAs neste president 14. desember. Tall som foreligger så langt, viser at Biden har sikret seg 306 delegater. Det trengs 270 for å vinne. Trump har 232 delegater.

Trumps uttalelse kom etter at han hadde snakket med militærledere i utlandet i anledning takksigelsesdagen torsdag.

Han gjentok ubegrunnede påstander om massivt fusk i valget.

Trump varslet også at han 5. desember drar til Georgia for å drive valgkamp for to republikanske kandidater som kjemper i omkamp om to senatsplasser. Utfallet i dette omvalget, som holdes 5. januar, blir avgjørende for om Republikanerne eller Demokratene får kontroll over Senatet.

Hvor mye betyr de kristne velgerne i USA? Hørt Vårt Lands podkast «God bless America»-:

LES OGSÅ:

• «Hvordan kunne et flertall av evangelikale kristne støtte Trump?»

• Trumps åndelige rådgiver kaller motstanderne «demoniske»

• Evangelikale latino-velgere hjalp Trump i Florida

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter