Nyheter

Siv Jensen: – Vi har en svært fastlåst situasjon i budsjettforhandlingene

– Vi har en svært fastlåst situasjon i forhandlingene. Det er helt åpent på dette tidspunktet hvordan dette skrider fram, sa Jensen i et møte med pressen på Stortinget mandag.

– Det er på ingen måte gitt at vi kommer fram til enighet. Dette handler også litt om at Frp ikke på noen som helst måte

er en rundingsbøye for regjeringen og regjeringspartiene, legger hun til.

Ikke møte mandag

Jensen slår samtidig fast at det ikke blir noe nytt forhandlingsmøte mandag.

– Det er en betydelig avstand mellom oss. Vi må ha våre gjennomslag for å bli enige med regjeringen. Vi forventer at regjeringen jobber konstruktivt, målrettet og systematisk for å legge nye tilbud på bordet.

Høyre-leder Erna Solberg, Venstre-leder Guri Melby og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad drøftet budsjettet med Jensen og Frp på Statsministerens kontor søndag.

Mange tema

Mandag trakk Jensen fram grensehandel og avgiftskutt på typiske lokkevarer, sysselsetting, samferdsel, kutt i bompengene og pensjonistenes kår som viktige saker for Frp.

Hun viste også til at kvoteflyktninger er en «velkjent problemstilling som diskuteres».

– Hvis det skulle være noen tvil: asyl- og innvandringspolitikk har alltid vært viktig for Frp, uansett hvilken forhandling vi sitter i, sier Frp-lederen.

Budsjettforhandlingene har pågått siden 9. november, men første uka gikk med til å bli enige om en ny koronakrisepakke på 22,1 milliarder kroner for kommuner og bedrifter.

– Vi må oppleve gjennomslag som gode nok til at vi kan signere på en helhetlig budsjettavtale. Frps gjennomslag må bli svært tydelig, sier Jensen.

Saken oppdateres.

Les mer om budsjettforhandlingene: 

• Avgjørende døgn for verdislag i budsjettet. Frp-Jensen: – Avstanden ikke blitt kortere

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter