Nyheter

Kongeparet er i koronakarantene

Kongeparet og 14 medarbeidere ved Det kongelige hoff er i karantene etter at en ansatt har fått påvist covid-19.
Kongen er i selvpålagt hjemmekarantene, mens dronningen er i karantene som følge av nærkontakt med vedkommende, heter det i en pressemelding fra Kongehuset.

Statsråd på telefon

Både kong Harald og dronnings Sonja er symptomfrie.

Som følge av karantenen vil kong Harald lede statsråd førstkommende fredag via telefon fra Bygdøy kongsgård. Kronprins Haakon skal holde en planlagt audiens for Estlands president. 
– Hoffet har rutiner som er i tråd med regler og anbefalinger fra myndighetene knyttet til smittevern, blant annet praktisering av avstandsbestemmelser, bruk av munnbind, intensivert renhold og håndhygiene, samt bruk av hjemmekontor, skriver Kongehuset i pressemeldingen.

Hjerteklaffoperasjon i høst
Kongen var sykmeldt en periode i høst etter at han gjennomgikk en vellykket hjerteklaffoperasjon 9. oktober. Han ble friskmeldt 1. november og holdt audienser med nye ambassadører fra Thailand, De forente arabiske emirater og Hellas 5. november.
Kongen fikk satt inn en ny biologisk hjerteklaff, ettersom hans gamle, kunstige hjerteklaff trengte utskifting.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter