Nyheter

Staten vil ha inntekter på ulovlig sexkjøp

Skatteklagenemnda mener prostitusjon må anses som skattefritt. Finansdepartementet er ikke enige og sier salg av seksuelle tjenester er skattepliktige.

– Finansdepartementet har i en prinsipputtalelse lagt til grunn at inntekter/omsetning fra salg av seksuelle tjenester, ikke er fritatt eller unntatt fra skatte- eller avgiftsplikt, sier fungerende direktør for juridisk avdeling i Skatteetaten, Kari Alice Frønsdal til Finansavisen.

Men Skatteklagenemnda er uenig: I februar omtalte Finansavisen en prostituert som nektet å betale skatt. Myndighetene antok at 660.000 kroner på ulike kontoer stammet fra rengjøring, men kvinnen sa hun hadde solgt sex, og at hun derfor ikke skulle betale skatt. Dette ga Skatteklagenemnda kvinnen medhold i, fordi det foreligger «en lang og relativt fast praksis for at reglene ikke håndheves».

Kvinnens advokat, René Ibsen, mener at det blir vanskelig for Skatteetaten å hente inn skatt og moms.

– Flere prostituerte har lurt på om de kan registrere seg som næringsdrivende, men det har de ikke fått lov til. De kan heller ikke ha regnskapsfører, for da blir det hallikvirksomhet, sier Ibsen.

Verken Finansdepartementet eller Skatteetaten ønsker ifølge Finansavisen å kommentere saken.

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter