Nyheter

Lippestads nye parti mangler fortsatt 1500 underskrifter

Til nå har Lippestad og hans nye partikamerater klart å samle inn 3.505 underskrifter, melder Klassekampen.

OSLO, NORGE 20200930. 
Advokat Geir Lippestad har foreløpig kun en print av logoen sitt nye parti, som skal hete Sentrum.
Foto: Berit Roald / NTB

Geir Lippestads nye parti Sentrum mangler fortsatt nesten 1.500 underskrifter for å kunne etableres som politisk parti.

Til nå har Lippestad og hans nye partikamerater klart å samle inn 3.505 underskrifter, melder Klassekampen.

Ifølge reglene må Brønnøysundregistrene motta 5.000 signaturer før 1. januar 2021. Først da vil partiet formelt være stiftet. Partiet har satt 15. desember som frist for å være ferdig. Hvis alt klaffer, skal Geir Lippestad selv reise til Brønnøysund for å overlevere de fem tusen navnetrekkene.

– Jeg tar ikke sjansen på at dette forsvinner i juleposten, sier Lippestad.

Avhengige av ildsjeler

Siden de strenge koronarestriksjonene gjør det umulig å sette opp stand i byene, har Sentrum hvilt seg tungt på dugnadsvilje fra enkeltpersoner. Ifølge Klassekampen har ingen samlet inn flere signaturer enn forretningsmannen Ibrar Malik. Han anslår at han på egen hånd har samlet inn drøyt 400 underskrifter.

– Svært mange av dem jeg har samlet inn underskrifter fra, er fra det pakistanske miljøet. Nesten alle jeg snakker med, sier det samme: Vi trenger et parti som er tydelig mot rasisme og diskriminering, som ikke er langt til venstre, sier Malik.

Melder seg inn

For ikke lenge siden meldte Simen Bondevik seg ut av Kristelig Folkeparti, skuffet og desillusjonert etter det såkalte retningsvalget til partiet. Bondevik, som stod på «rød» side i prosessen, har blant annet sittet som sentralstyremedlem i KrFU. Etter syv års innsats for partiet – han meldte seg inn da han var 13 år – kunne han ikke lenger «forsvare eller legitimere det KrF er blitt».

Simen Bondevik meldte seg nylig ut av Kristelig Folkeparti. Nå er han gått til Partiet Sentrum.

Nå banker det politiske hjertet varmt igjen. På sine egne Facebook-sider skriver Bondevik onsdag kveld at han melder seg inn i det nyoppstartede partiet Sentrum.

– Det er lenge siden jeg har kjent et slikt engasjement for et politisk prosjekt som det jeg gjør nå. Jeg tror Sentrum er det politiske partiet Norge og verden trenger for å løse de store utfordringene vi står ovenfor, skriver Bondevik.

Følger eget råd

Han forklarer at han fra den dagen Sentrum ble lansert, er blitt kontaktet av flere nære politiske allierte som har spurt ham om råd.

– Skal jeg fortsette engasjementet mitt her jeg er nå, eller skal jeg melde overgang. Mitt råd har vært det samme til alle: gjør det som kjennes riktig for deg, når det kjennes riktig for deg. Nå er det på tide at jeg følger mitt eget råd, skriver han.

2. nestleder i Sentrum, Irene Solli, ønsker Bondevik varmt velkommen i partiet.

– STOR glede over at du vil være med å bygge opp vårt nye parti. Ditt miljøengasjement og vilje for sant mangfold har inspirert meg mange ganger, skriver hun.

Tror på politisk kraft

Lykkeønskningene er ellers mange.

– Dette blir spennende. Jeg tror du vil bidra med å gjøre Sentrum til en kraft i norsk politikk. Ser frem til samarbeidet, skriver tidligere fylkesleder for Miljøpartiet De Grønne, Tom Sverre Tomren.

Simen Bondeviks far, John Harald Bondevik, sitter allerede som styremedlem i Sentrum. Moren, Turid Bondevik, er også blant gratulantene på Facebook:

– Godt valg, skriver hun.

LES OGSÅ

• Partiet Sentrum er ikke KrF 2.0

Tidligere KrF-nestleder Dagrun Eriksen går til partiet Sentrum

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter