Nyheter

Krisemøter i Lyngdal etter smitteutbrudd

Søndag pågår det krisemøter i Lyngdal og kommunene rundt etter smitteutbruddet ved en rumensk menighet. Et av tiltakene som vurderes er å stenge skoler.

Sørlandskommunene Lyngdal, Lindesnes, Farsund, Kvinesdal og Hægebostad forbyr arrangementer fram til tirsdag etter at det ble registrert 43 nye smittede etter fem religiøse møter i Lyngdal.

Søndag er det krisemøter i Lyngdal og kommunene rundt, skriver TV 2.

I tillegg til kommunene skal også fylkeslegen i Agder og Folkehelseinstituttet ha møte om utbruddet.

Stenging av skoler vurderes

– Vi vil få oversikt over situasjonen senere og se hvilke tiltak som skal iverksettes. Stenging av skoleklasser eller hele skoler er kanskje det viktigste tiltaket vi vurderer, sier ordfører i Lyngdal Jan Kristensen (H).

Han sier eventuelle tiltak vil bli koordinert med nabokommunene, i likhet med arrangement-forbudet som ble fattet lørdag.

Forstanderen av den rumenske menigheten der flere titalls personer nå er koronasmittet, sier at medlemmene tar situasjonen svært tungt.

– Ikke kjeltringer

I et intervju med Fædrelandsvennen ønsker mannen å være anonym som følge av stort trøkk på det rumenske miljøet i kjølvann av utbruddet.

– Det er mye hets i sosiale medier, men vi er ikke en gjeng med kjeltringer. Vi er helt vanlige familier som prøver å leve på en god måte, sier han til avisen.

Han sier menigheten hadde fått med seg at kommunen forrige uke rådet innbyggere i Lyngdal til å avstå fra sosiale tilstelninger som følge av smitteutbruddet i Farsund.

– Vi tenkte at vi kunne holde den planlagte dåpen søndag så lenge vi var forsiktige. Da samfunnet var nedstengt i vår, hadde ikke vi heller møter, men vi trodde det skulle gå fint nå. Vi har vært flinke til å følge smittevernreglene.

LES MER:

• Vårt Land mener: Bedre integrering og tillitsbygging kan få ned smitten blant innvandrere

Fjernet kirkebenker for å få gjennomført dåp under pandemien

Prest på NRK: «Deilig» og av og til «nødvendig» å bli full

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter