Nyheter

Erna Solberg oppfordrer til å ta tak mot ensomhet

Statsministeren tar til orde for at det norske folk skal gjøre en innsats for å hindre ensomhet.

Oslo 20201008. 
Statsminister Erna Solberg under dialogmøte med Utmarkskommunenes Sammenslutning om rovdyrpolitikken.
Statsminister Erna Solberg, klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn og landbruks- og matminister Olaug Bollestad var til stede fra Regjeringen.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Oppfordringen kom i en tale til sentralstyret i Høyre søndag.

I sin tale sa statsministeren at vi også i ukene som kommer må leve med fysisk avstand, og at dette for mange kan føre til ensomhet.

– Det kan være studenten som sitter på en hybel i en by uten nettverk. Det kan være mannen som isolerer seg for ikke å bli smittet. Det kan være bestemor som ikke får besøk, men det kan også være folk som går på jobb og tilsynelatende har det bra, men som kjenner på en ensomhet inni seg, sa Solberg.

Ensomhet utsetter oss for sykdom

Solberg understreker at ensomhet også et helseproblem.

– Når vi er ensomme, svekkes immunsystemet. Vi blir mer utsatt for sykdom. På samme måte som andre psykiske lidelser, er det fortsatt mye skam forbundet med ensomhet. Det krever mot å si at du er ensom. Og det er vanskelig å være modig når du ikke har det bra.

I talen brukte hun mye tid på regjeringens helsepolitikk som hun mener har skapt økt valgfrihet for pasientene og har satt enkeltpersoner foran systemet. Hun advarte mot at Arbeiderpartiet vil ta fra pasientene den valgfriheten igjen hvis de kommer til makten.

LES OGSÅ: Magnhild Brattfjell er alltid alene. Nå føler hun seg mindre alene enn ellers

Advarte mot Aps helsepolitikk

- Jeg blir litt bekymret når jeg hører signalene fra Arbeiderpartiet, som vil reversere (...) fritt behandlingsvalg. Som vil reversere bytteretten i kommunene. Som vil fjerne pakkeforløpene innen rus og psykisk helse, sa Solberg.

– Helsepolitikken viser at det er store forskjeller på Arbeiderpartiet og Høyre. Arbeiderpartiet setter systemet først. Høyre setter enkeltmennesker først. Arbeiderpartiet vil gi deg mindre frihet. Høyre vil gi deg mer frihet, uttalte Solberg.

LES MER:

Koronaepidemien kan hjelpe på ensomhet, mener psykolog

Kjell A. Nyhus var 40 døgn alene på fjellet: – En måte å søke Gud på

Oppfordring: Ta ekstra en telefon til ensomme

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter