Nyheter

Amnesty: Hundrevis kan være drept i massakre i Etiopia

Flere hundre sivile kan være drept i en massakre i Tigray-regionen i Etiopia, ifølge Amnesty. Massakren skal ha skjedd mandag kveld.

– Vi har bekreftet massakren på et meget stort antall sivile, tilsynelatende løsarbeidere, som ikke har noe med den aktuelle konflikten å gjøre, skriver Amnesty International i en pressemelding.

Bakmennene skal være militser som støtter lokale myndigheter i sin kamp mot sentralstaten, ifølge vitner. Amnesty skriver at det er sannsynlig at hundrevis ble drept.

Massakren fant sted i byen Mai-Kadra, og bilder og videoopptak skal vise at folk ble stukket eller hakket til døde. Lik ligger strødd rundt i gatene, ifølge Amnesty.

FN ber om humanitær tilgang

FN ber Etiopia åpne opp for humanitær tilgang i Tigray-regionen, og ber landet la sivile forlate konfliktområdene.

FN-talsmann Stephane Dujarric sa torsdag at FNs humanitære koordinator Catherine Sozi diskuterer «umiddelbar og uhindret humanitær tilgang» med den etiopiske regjeringen.

– Vi ber også om trygg reisevei for sivile som søker trygghet og assistanse, og om en garanti for sikkerheten til alle hjelpearbeidere, sa han.

Mer enn 11.000 mennesker har flyktet over grensa til nabolandet Sudan siden statsminister Abiy Ahmeds regjering forrige uke innledet en offensiv mot Folkefronten for frigjøring av Tigray (TPLF), som styrer Tigray-regionen.

Regionen har lenge vært på kollisjonskurs med regjeringen i Addis Abeba og statsminister Abiy, som i fjor ble tildelt Nobels fredspris

Tjenestepersoner sier hundrevis er drept, og analytikere advarer om at konflikten kan føre til en langvarig og blodig borgerkrig i Afrikas nest mest folkerike land.

FN anslår at mer enn to millioner mennesker har behov for humanitær hjelp i Tigray.

LES MER:

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter