Nyheter

AU ber partene i Etiopia stanse konflikten. Etiopias statsminister sier kamphandlingene nærmer seg slutten

Den afrikanske unionen (AU) ber om umiddelbar stans i voldshandlingene i Etiopia, der det har brutt ut borgerkrigslignende tilstander.

Myndighetene i Etiopia er i konflikt med partiet TPLF, som har makten i den nordøstlige regionen Tigray. Det er blitt omtalt som en meningsløs krig av Etiopias viseforsvarssjef.

AU ber om en umiddelbar stans i kampene, og ber partene respektere menneskerettigheter og sikre at sivile blir beskyttet, heter det i en uttalelse fra AU-leder Moussa Faki Mahamat.

Det er ikke kjent hvor mange som er drept i kampene som brøt ut i forrige uke, angivelig utløst av at opprørere angrep en militærbase i Tigray.

Nærmer seg slutten

Etiopias statsminister Abiy Ahmed, forrige års fredsprisvinner, sier de borgerkrigslignende kampene nordøst i landet nærmer seg slutten.

– Operasjonene vil bli avsluttet så snart den kriminelle juntaen er avvæpnet, en legitim administrasjon i regionen er gjeninnsatt og de som er på rømmen, er blitt pågrepet og stilt for retten, sier Ahmed.

Han legger til at det raskt nærmer seg en slutt på konflikten. Kamphandlingene brøt ut forrige uke, mellom etiopiske myndigheter og partiet TPLF, som styrer Tigray-regionen nordøst i landet.

LES MER OM SITUASJONEN I ETIOPIA HER

Borgerkrigen truer – kristne ber for fred i konfliktherjet Etiopia

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter