Nyheter

Strammer inn i Bergen: – Nå er ikke tidspunktet for å lete etter smutthull

– Vi er ikke lenger der at vi kan innføre tiltak kun mot arenaer der vi ser smitte. Vi må også innføre tiltak mot det som kan være generelle smittespredningsarenaer, sa helsebyråd Beate Husa (KrF).

Bergen 20201106. 
Bergen kommune ved  helsebyråd Beate Husa og medisinsk fagsjef, Trond Egil Hansen orienterer om koronasituasjonen i kommunen.
Foto: Marit Hommedal / NTB

Fredag strammet Bergen kommune kraftig inn på sine smittevernregler. Den norske kirke i Bergen bestemte, i samråd med biskopen, å avlyse fysiske gudstjenester og arrangementer i kirkene de kommende tre søndager.

Blant tiltakene kommunen innførte er blant annet en begrensning i hvor mange som kan være tilstede under arrangementer:

«Ved innendørs arrangementer skal alle deltakere ha fast seteplassering. Det er ikke tillatt å gjennomføre private eller offentlige arrangementer på offentlig sted med flere enn 20 deltakere til stede samtidig. Ved begravelser kan antallet deltakere ikke overstige 50», heter det i smittevernreglene.

Dette omfatter også gudstjenester og de nye reglene trer i kraft allerede lørdag 7. november.

– Ikke tiden for å være kreativ

Lørdag inviterte byrådet i Bergen til pressekonferanse, for å redegjøre tydeligere om tiltakene. Helsebyråd i Bergen, Beate Husa (KrF), var klar i sin tale til innbyggerne:

Bergen 20201106. 
Bergen kommune ved  helsebyråd Beate Husa orienterer om koronasituasjonen i kommunen.
Foto: Marit Hommedal / NTB

– Nå er ikke tiden inne for å være kreativ eller lete etter smutthull for å unngå smittevernreglene. Nå må vi alle gjøre det vi kan for å begrense smitten, sa helsebyråden under pressekonferansen.

Blant temaene hun løftet, var stengingen av treningssentre. Det er arenaer hvor, som på lik linje med gudstjenester, det har vært lite smitte å spore tidligere. Byråden var likevel opptatt av å understreke viktigheten av å stenge arenaer der mange mennesker samles, sa hun.

– Vi er ikke lenger der at vi kan innføre tiltak kun mot arenaer der vi ser smitte. Vi må også innføre tiltak mot det som kan være generelle smittespredningsarenaer, sa Husa.

Hun fikk støtte fra medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen:

– Vi må også stenge arenaer der mange samles, og samles over tid, selv om det ikke har vært mye smittespredning på disse arenaene fram til nå, sa han under pressekonferansen.

LES OGSÅ:

• Avlyser gudstjenester i Oslo og Bergen

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter