Nyheter

Fellesrådet vil ha ny gransking av arbeidsmiljøet i menigheten på Jørpeland

– Vi vil vite mest mulig for å ta en god avgjørelse, sier leder av Strand kirkelige fellesråd. Tirsdag kveld vedtok de at arbeidsmiljøet på kirkekontoret på Jørpeland skal bli gransket på ny.

– Vi synes rapporten som allerede er laget gir svar på mye, men i så kompliserte saker kan det være best å få et bredt og godt grunnlag for å ta en avgjørelse.

Det sier leder i Strand kirkelige fellesråd, Eirik Stople, til Strandbuen. I et ekstraordinært møte tirsdag kveld gikk fellesrådet inn for at det skal utarbeides en ny, uavhengig granskning av arbeidsmiljøet i kirkestaben på Jørpeland, melder lokalavisen.

Som Vårt Land kunne melde i juni har det stormet rundt Jørpeland menighet i Ryfylke. En personalkonflikt på menighetskontoret kom da til overflaten, og flere av medlemmene fryktet at sokneprest Bård Boye var i ferd med å bli flyttet fra menigheten.

En gruppe medlemmer i Jørpeland menighet sendte da et støttebrev for soknepresten til Stavanger bispedømme, Ryfylke prosti, Stand kirkelige fellesråd og Jørpeland menighet. Der ba de om uavhengig hjelp. Nå er en ekstern rapport utarbeidet, skrev Vårt Land tirsdag denne uken.

To er sykemeldte

Leder i fellesrådet understreker at de ikke legger bort rapporten som nå ligger på bordet. I vedtaket heter det at den nye granskingen blir gjort med bakgrunn i varsler og rapporten som allerede er laget, ifølge Strandbuen.

– Vi har fått innspill fra øvrige tilsatte og det tar vi på alvor, sier Stople til avisen.

Det har ikke lyktes Vårt Land å få tak i Stople.

Kirkelige tilsatte – som kirkeverge, kateket og diakon - er underlagt Strand kirkelige fellesråd, som er kommunalt finansiert. Soknepresten har Stavanger bispedømme som arbeidsgiver.

Onsdag kan Strandbuen også melde at to ansatte ved kirkekontoret på Jørpeland er sykemeldte. Det får avisen bekreftet fra kirkeverge Trond Hjorteland. Han kan ikke si noe om sykemeldingene har en sammenheng med konflikten i kirken.

Ifølge lokalavisen er det ennå ikke opplyst fra offisielt hold hva personalkonflikten på kirkekontoret handler om.

Har jobbet med å styrke arbeidsmiljøet

Det var Stavanger bispedømmeråd som sammen med fellesrådet tok initiativ til arbeidet med den siste rapporten, som baserer seg på granskingen som ble gjort tidligere i høst.

Tirsdag ettermiddag sendte Strand kirkelige fellesråd og Stavanger-biskopen ut en felles pressemelding om rapporten. Den eksterne kartleggingen av arbeidsmiljøet ble presentert for de ansatte forrige uke, kunne de opplyse. De påpeker at de har jobbet med å styrke arbeidsmiljøet i menigheten siden konflikten ble kjent.

Vårt Land har vært i kontakt med sokneprest Bård Boye. Han ønsker ikke å uttale seg om saken.

LES MER:

Menighet endrer julestjerne etter negative reaksjoner

I sommar storma det rundt kyrkjelyden. No er rapporten som kartlegg arbeidsmiljøet klar

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter