Nyheter

Ytterligere fire pågrepet etter kirkeangrepet i Nice

Fire personer som kobles til angrepet i en kirke i Nice, er pågrepet nord for Paris, opplyser en kilde i rettsvesenet i Frankrike.

En av de pågrepne, en 29-åring fra Tunisia, er mistenkt for å ha vært i kontakt med angriperen, sier kilden til nyhetsbyrået DPA. De tre andre var hjemme hos vedkommende da politiet kom for å pågripe ham.

Tre personer ble drept i fredagens knivangrep, som president Emmanuel Macron har omtalt som islamistisk terrorisme.
21 år gamle Brahim Issaoui fra Tunisia mistenkes å være hovedmannen. Han er innlagt på sykehus med kritiske skader etter å ha blitt skutt av politiet. Tirsdag ble det kjent at han har testet positivt for covid-19, noe som kan utsette avhørene med ham ytterligere.

Uavklart tilstand

– Han er ikke blitt avhørt ennå, tilstanden hans er ennå uavklart, opplyser en kilde til nyhetsbyrået AFP.
Issaoui var en kjenning av tunisisk politi i forbindelse med vold- og narkotikaforbrytelser. Han ankom Frankrike forrige måned etter å ha krysset Middelhavet over til øya Lampedusa i Italia.

I tillegg til 21-åringen er fem personer tidligere blitt innbrakt til avhør, mistenkt for koblinger til tunisieren. Ifølge AFP er alle disse løslatt, bortsett fra én. Dette er en 29-åring som skal ha vært på samme båt over Middelhavet.

Etterforskningen har avdekket at den hovedmistenkte 21-åringen ankom Nice 27. oktober, bare to dager før angrepet, som skjedde inne i Notre-Dame-kirken i byen.

Brutale drap

Det ene offeret, en 60 år gammel kvinne, fikk hodet skåret av, ifølge påtalemyndigheten. En 55 år gammel kirketjener fikk et dypt kutt i halsen og døde også av skadene. I tillegg døde en brasiliansk kvinne i 40-årene av skadene kort tid etter angrepet.

Politiet har sagt at Issaoui ropte «Allahu akbar» da de pågrep ham.

Angrepet i Nice skjedde bare få dager etter at en lærer fikk hodet skåret i et angrep utenfor Paris, etter at han hadde vist Mohammed-karikaturer i forbindelse med undervisning om ytringsfrihet.
(©NTB)

• LES MER:

«Trygg i bønn» var budskapet da omkring 50 muslimer samlet seg utenfor Nidarosdomen
Reaksjoner på prestedrapet i Lyon: – Vi kan ikke la volden vinne
«Norske muslimer tåler religionskritikk, men den må være saklig»

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter