Nyheter

Terror i Wien - seks steder angrepet, to personer er drept

I alt seks steder er angrepet i Wien, og to personer er drept, en gjerningsperson og en forbipasserende, opplyser politiet, ifølge lokale medier. Innenriksminister bekrefter at det er snakk om et terrorangrep.

En av personene som deltok i angrepene i Wien mandag, var en IS-sympatisør, bekrefter innenriksminister Karl Nehammer på en pressekonferanse tirsdag morgen.

Flere tungt bevæpnede gjerningsmenn gikk mandag kveld til angrep på flere steder i sentrum av Wien. Skytingen startet i Seitenstettengasse, en liten gate i sentrum av den østerrikske hovedstaden, ved 19-tiden.

To sivile ble drept og en gjerningsperson ble skutt og drept av politiet. I alt 15 person ble såret i angrepene.

Politiet: Vi har satt inne alle styrkene på sted

– Skudd er avfyrt i sentrum av byen. Folk er såret. Hold dere unna alle offentlige steder og offentlig transport. Ikke del videoer eller bilder, skrev politiet i Wien på Twitter i 21-tiden mandag kveld.

– Vi har satt inn alle politistyrker på stedet, skrev de videre.

Én av angriperne skal være drept, mens en annen skal være på rømmen, opplyste Østerikes innenriksdepartement mandag kveld ifølge nyhetsbyrået APA.

Angrepet skal ha funnet sted ved Schwedenplatz ved Donau, i sentrum av Wien.

Uklart om målet var synagogen

Avisen Kronen Zeitung melder at angrepet er rettet mot synagogen, som ligger i Seitenstettengasse i den østerrikske hovedstaden. Ifølge avisen har en av gjerningspersonene sprengt seg selv i luften, men ingen andre medier melder om dette.

Øyenvitner sier at det ble avfyrt flere skudd mot bygningen like før klokka 20 mandag kveld.

Lederen for den jødiske befolkningen i Wien, Oskar Deutsch, skriver på Twitter at det ikke kan bekreftes hvorvidt synagogen var målet for angrepet.

– Politivakt skutt

Ifølge foreløpige meldinger er en politimann som holdt vakt ved synagogen, skutt og kritisk skadd, meldte rikskringkastingen ÖRF mandag.

Den østerrikske ukeavisen Falter har fått inn videoer av hendelsen, som viser at minst én person er død som følge av angrepet.

– Det finnes videoer av drapspersonene. Vi har valgt å ikke dele dem, fordi politiet ber oss om å ikke gjøre det. Det er også videoer av én død person, skriver sjefredaktør i Tater, Florian Klenk, på Twitter.

Dette sier politet på Twitter

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter