Nyheter

Muslimsk markering utenfor Nidarosdomen

«Trygg i bønn» var budskapet da omkring 50 muslimer samlet seg utenfor Nidarosdomen i Trondheim søndag formiddag.

Et femtitalls muslimer samlet seg søndag formiddag utenfor Nidarosdomen for å vise sin solidaritet etter knivangrepet utenfor en kirke i Nice tidligere denne uken.

I formiddag samlet en gruppe muslimer seg utenfor Nidarosdomen i Trondheim for å vise sin solidaritet med norske kristne etter terrorangrepet utenfor en kirke i Nice i Frankrike på torsdag. «Trygg i bønn» var budskapet på de fremmøttes plakater.

Karim Tahir, en av initiativtakerne bak samlingen, har registrert økende vold og hatprat i Europa den siste tiden. Etter knivangrepet i Nice, forteller han at han fikk en følelse av at han nå måtte reagere.

– Hvis du ikke sier noe, betyr det at du aksepterer det. Vi samlet oss utenfor Nidarosdomen for å la de fremmøtte be i fred, sier han til Vårt Land.

Foruten å ta avstand fra hat og vold, forteller Tahir at noe av inspirasjonen for solidaritetsmarkeringen var at en gruppe kristne dannet en menneskelig kjede rundt en moské i Trondheim etter terrorforsøket mot Al-Noor-moskeen i Bærum i 2019.

Han håper å sende et signal ikke bare til de kristne i Trondheim, men til folk over hele landet.

– Vi vet hvor viktig Nidarosdomen er, ikke bare for Trondheim, men for hele Norge. Vi vil være med på å understreke at dialog er løsningen, ikke vold og hat. Vi som muslimer og de som kristne – vi er én.

Både barn og voksne samlet seg rundt Nidarosdomen for å vise solidaritet med de kristne i byen.
###
###

Alle foto: Ayhan Yildiz.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter