VATIKANET:

Vatikanet: – Dagens angrep har sådd død inn i et kjærlighetens og forsoningens sted

Vatikanet har fordømt knivangrepet mot en katolsk kirke i Nice torsdag.

Pave Frans ber for ofrene, heter det i en uttalelse fra Vatikanets talsperson Matteo Bruni.

– Dagens angrep har sådd død inn i et kjærlighetens og forsoningens sted, heter det i uttalelsen.

– Vil ikke gi etter for frykten

Biskopen i Nice, Andre Marceau, har uttalt til AFP at han håper tilgivelsens ånd vinner fram og at man får til dialog mellom religioner i etterkant av angrepet.

– Disse menneskene ble angrepet og drept fordi de var i basilikaen (Notre-Dame-kirken i Nice), heter det i en uttalelse fra det franske bisperådet.

– Hele vårt land er offer for disse forferdelige handlingene. Tross sorgen som tynger dem, vil katolikker ikke gi etter for frykten. Med hele landet vil vi møte denne blinde og farlige trusselen, står det i uttalelsen.

Kimer i kirkeklokker klokken 15

Kirkeklokkene i hele Frankrike skal ringe som ved en begravelse klokka 15 torsdag ettermiddag, til minne om ofrene for knivangrepet i Nice.

Den franske nasjonalforsamlingen holdt allerede torsdag morgen et minutts stillhet til minne om de tre som døde i angrepet. Flere lands ledere har også uttrykt sin sympati med Frankrike.

LES OGSÅ: Religiøse ledere i Norge fordømmer angrepet i Nice

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter