03 December 2020Nyheter

Flamur Kastrati ble utestengt for homohets. Nå blir han ambassadør for skeive muslimer

Kristiansund-spilleren har takket ja til å bli ambassadør som organisasjonen Salam Norge, skriver VG.

Under søndagens kamp mellom Kristiansund og Vålerenga kalte Kristiansund-spiller Flamur Kastrati (28) treneren til Vålerenga for «jævla soper». I etterkant av hendelsen har Kastrati blitt utestengt for homohets.

Onsdag ettermiddag skriver VG at han har takket ja til å bli ambassadør for organisasjonen Salam Norge, som jobber for rettighetene til skeive muslimer i Norge – og resten av verden.

– Det betyr veldig mye for oss at Flamur vil være ambassadør for oss og tør å ta kampen for skeives rettigheter. Det har vært vanskelig for oss å finne rollemodeller som tør å si at «jeg gjorde feil, her kan jeg endre meg». I noen muslimske miljøer skjer det sjelden, sier Salams generalsekretær Begard Reza til VG.

Kastrati har hele veien sagt at han ikke visste hva «soper» betydde, og har i etterkant av hendelsen beklaget situasjonen og ordbruken.

– Det er betryggende å vite at noen tror på meg, og spesielt en organisasjon som denne. Når de forstår og tilgir, og i tillegg vil at jeg skal være med dem rundt omkring på skoler som en ambassadør, da har min unnskyldning kommet frem dit den skal. Det gjør meg varm om hjertet, og er godt å ha med seg slik situasjonen er nå, sier han til VG.

Kastrati er utestengt fra til Norges Fotballforbund (NFF) har avgjort hva straffen blir.

Les mer: 

Skeive muslimer får en million i statsstøtte

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter