Nyheter

Skeive muslimer får en million i statsstøtte

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) har plassert organisasjonen Salam på statsbudsjettet. Han gir dem en million kroner.

Salam sier om seg selv at den er en frivillig organisasjon som «fremmer et inkluderende og trygt miljø for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, og/eller andre ikke-kjønnsnormative med muslimsk bakgrunn i Norge».

Nå sikres organisasjonen tryggere økonomiske kår av kultur- og likestillingsminister Abid Raja. I forslaget til statsbudsjett for neste år skriver departementet hans at det skal «gis tilskudd på 1 mill. kroner til organisasjonen Salam».

«Stor milepæl»

I Salam jubler de:

– I dag har vi fått vite at Salam får 1 million kroner over statsbudsjettet i 2021. Dette er en stor milepæl for Salam, men viktigst av alt er det en anerkjennelse for de av oss som er skeive med muslimsk bakgrunn i Norge, skriver organisasjonen på egen Facebook-side, og holder fram:

– Vi er takknemlige for at vårt arbeid blir anerkjent, og for at vi nå kan fortsette arbeidet for å synliggjøre, og for å bedre levekårene til målgruppa vår.

Arbeider mot islamofobi

På egen hjemmeside skriver Salam at de blant annet jobber med:

Feministisk og skeiv moske, åpen for alle med månedlige bønnesesjoner.

Månedlige sosiale samlinger med diskusjoner rundt kjønn og seksuelle orienteringer innad i innvandrermiljøer.

Synliggjøre skeive med minoritetsbakgrunn i Norge gjennom video/bilde-kampanjer, i samarbeid med organisasjoner fra våre opprinnelsesland.

Salam skal jevnlig besøke skoler og ungdomsklubber for å bidra til økt bevissthet rundt homofobi, islamofobi, sexisme og antisemittisme.

Ny handlingsplan

I statsbudsjettet skriver kultur- og likestillingsminister Raja at regjeringen i høst setter i gang arbeidet med å utvikle en ny Lhbtiq-handlingsplan – og «tar sikte på å legge fram planen sommeren 2021».

Lhbtiq står for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, interkjønn og queer-personer.

LES MER:

Zola-prisen til Thee Yezen Al-Obaide

Lyktes ikke i å etablere feministmoské

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter