03 December 2020Nyheter

Tidligere KrF-politiker dømt for overgrep mot barn

Mannen er dømt til syv års fengsel for å ha betalt for direktesendte overgrep mot en rekke barn på Filippinene, skriver Bergensavisen.

En tidligere lokalpolitiker for KrF er i Bergen tingrett dømt til syv års fengsel for å ha betalt for overgrep via nettet mot i alt 20 barn på Filippinene. Det skriver Bergensavisen.

Mannen er tidligere folkevalgt i en kommune i Vestland fylke, og var ifølge BA innvalgt for KrF i perioden da noen av overgrepene skal ha funnet sted. Han har siden meldt seg ut av partiet. Han er del av et kristent miljø, noe han trakk frem i retten.

– Menigheten har hjulpet meg videre i riktig retning, sa han.

Mannen har anket dommen til lagmannsretten.

Instruerte overgrep

I perioden 2010–2016 har den overgrepsdømte mannen instruert og betalt for seksuelle overgrep mot barn eller direkte bedt barn om å utføre overgrep på seg selv. Overgrepene ble deretter sendt direkte over nettet til hans egen datamaskin – som han både så på og gjorde opptak av.

Retten fant det såkalt straffeskjerpende at overgrepene er «begått systematisk, i stort omfang og over relativt lang tid».

I rettet innrømmet mannen å ha betalt for å se på overgrep. Han har brukt omkring 400.000 kroner på det BA beskriver som «chat og sex-sider».

– Jeg vil anslå at rundt 30.000 kroner av dem er på barn, sa mannen i retten.

Mannen har erkjente straffskyld for totalt 23 poster i tiltalen, og nektet straffskyld for syv poster.

Saken ble først gang anmeldt i 2016, da FBI varslet Kripos om saken. Mannen har fått betydelig strafferabatt fordi han har opplyst om koden til et kryptert materiale og fordi saken har ligget lenge hos politiet.

LES OGSÅ:

---

Fakta:

---

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter