Nyheter

Oslo KrF topper med Hasle

Espen Andreas Hasle topper forslaget til stortingsliste for Oslo KrF foran Stortingsvalget. Hasle er i dag partiets eneste bystyrerepresentant.

På de neste plassene følger Rode Hegstad og Emma Løvaas Akyeampong. KrF har i dag ikke noen representant fra Oslo etter at Hans Olav Syversen falt ut ved stortingsvalget i 2017.

– Hasle har på kort tid samlet seg bred politisk erfaring, og har også fordelen av å ha en yrkeskarriere bak seg. Gjennom sitt virke som prest og organisasjonsleder har han møtt mange mennesker og sett hvor skoen trykker. Det er en viktig ressurs å gå inn i politikken med, uttaler lederen av nominasjonskomiteen, Yngve Slettholm, i en pressemelding.

Han betegner Hasle som «en dyktig og engasjert KrF-politiker, som har gjort en viktig innsats i å løfte og samle Oslo KrF».

Vil kjempe mot fattigdom

Selv uttaler Hasle dette:

– Det er dypt urettferdig at unger faller utenfor i samfunnet og at eldre dør ensomme. Jeg vil kjempe mot fattigdom, både lokalt og globalt og for at det skal være godt å bli gammel i Norge, uttaler Hasle. Jeg elsker Oslo og er sterkt motivert for å løfte KrFs politikk og Oslos behov på Stortinget.

Hasle er også fylkesleder i Oslo KrF og sitter i KrFs landsstyre. Han er teolog og har permisjon fra stilling som sokneprest. Tidligere har han blant annet jobbet som daglig leder i Acta, rådgiver i Kirkerådet og som kapellan på Mortensrud.

Ungt i toppen

Begge de to neste på listen er under 30 år: 27 år gamle Rode Margrete Hegstad innstilles på andreplassen. De siste tre årene har hun vært styreleder i LNU. Tredjekandidat Emma Løvaas Akyeampong (24) er medisinstudent i Bergen.

Nominasjonsmøtet avvikles 3. november. Siste Oslo-gallup for Aftenposten og NRK, publisert i dag, spår at KrF fortsatt har et stykke å gå for å gjenvinne mandatet. Med tilbakegang på 0,4 prosentpoeng oppnår KrF i Oslo bare 1,7 prosent.

LES OGSÅ:

Kadra Yusuf ble invitert av dialogforum, før de ombestemte seg - nå vil de ha henne tilbake igjen

Kjell Erland Grønbeck innstilt som KrFs førstekandidat i Buskerud

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Nyheter