Nyheter

Regjeringen har brukt én milliard til å kompensere menigheter og lag

Med dagens fjerde utbetaling til frivillige organisasjoner og idretten på 600 millioner kroner har regjeringen til nå brukt én milliard kroner på å holde liv i Forenings-Norge gjennom pandemien.

Kulturdepartementet melder at det tirsdag blir utbetalt nesten 600 millioner kroner til lag som har søkt støtte fra regjeringens kompensasjonsordning for betydelige bortfall av inntekter for idretten og frivillige organisasjoner. Blant mottakerne er også mange kor og kristne lag og menigheter.

– Veldig mange mennesker er engasjert i idrett eller i frivillig sektor, men pandemien har lagt begrensninger for begge deler. Regjeringen ønsker å legge til rette for at det fortsatt skal finnes et lokalt idrettslag eller en frivillig organisasjon å engasjere seg i, og derfor er jeg glad for at vi kan betale ut disse midlene i dag, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja i en pressemelding.

Norsk kristenliv får kompensert 36 millioner kroner

I denne runden vil nesten 13.500 arrangementer kompenseres med 592.294.134 kroner. Hele listen kan leses hos Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Avisen Norge Idag har beregnet at norsk kristenliv får 36 av de 600 millioner kronene som gis i kompensasjon i denne omgangen. Misjonsbladet Sambåndet melder at kretser, foreninger, bedehus, leirsteder og annen virksomhet i regi av Indremisjonsforbundet får utbetalt til sammen 4,6 millioner kroner.

Mulig å søke om mer støtte

Til sammen er det nå utbetalt over én milliard kroner fra kompensasjonsordningen for idrett og frillighet.

I den første krisepakken ble det utbetalt nærmere 272 millioner kroner til 1.787 lag og organisasjoner. 449 søkere fikk avslag.

Regjeringen varslet i august at det også blir mulig å søke om kompensasjon for inntektsbortfall fra september og ut året, og har bevilget én milliard kroner til formålet.

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter