Nyheter

Klar med podkast om kristne velgere

I ukene fram mot presidentvalget skal journalistene Ruth Einervoll Nilsen og Une Bratberg gjøre lyttere kjent med de religiøse velgerne som er med på å avgjøre USAs fremtid.

Hva er det som gjør Donald Trump så populær blant evangelikale kristne? Hvorfor har ikke Joe Biden mer støtte blant katolikker når han kan bli den første katolske presidenten siden John F. Kennedy?

Og: Hva ville Jesus stemt?

Dette er noen av spørsmålene som vil bli tatt opp i Vårt Lands nye podkast God Bless America USA-valget sett fra Vårt Land. I hver uke fram til det amerikanske presidentvalget 3. november vil religionsjournalist Ruth Einervoll Nilsen og politisk journalist og USA-kommentator og -journalist Une Bratberg ta for seg forskjellige kristne velgergrupper i USA.

– Midt i mylderet av den amerikanske valgdekningen vil vi tilby vår vri, med disse korte innføringene i strømninger som betyr mer enn man skulle tro, forklarer vertene Einervoll Nilsen og Bratberg.

– Det er ekstra spennende å se på denne velgergruppen i år, for i mange stater er det akkurat disse velgerne som vil avgjøre valget. For mange i Norge er det vanskelig å forstå hvordan dypt kristne mennesker kan stole på en mann som Donald Trump, og det har vi også ønsket å forstå.

LES REPORTASJEN: – Ingen er perfekte. Gud kan bruke hvem som helst, sier pastor om Trump

Møter republikanske senatorer og amerikanske kristenvelgere

Vårt Land har flere podcaster, blant annet religionspodcasten Dokka. Dette er første gang avisen har laget en utenrikspodcast. Første episode har premiere lørdag 2. oktober og er tilgjengelig på alle strømmingsplattformer, inkludert Spotify og Itunes. Fra og med mandag 12. oktober vil det komme en ny episode hver mandag fram til presidentvalget. Det kommer også en ekstra episode etter at kampen mellom Donald Trump og Joe Biden er avgjort.

Hver episode skal fokusere primært på en religiøs velgergruppe. Noen av det som vil bli snakket om er evangelikale, katolikker og afroamerikanske kirker.

– Vi skal undersøke hvor mye makt hver gruppe har, hva de er opptatt av og hvordan de får troen og politikken til å henge sammen, sier podkast-vertene.

I tillegg til å få høre fra ulike amerikanske kristenvelgere, vil man i løpet av serien møte blant andre den norsk-amerikanske republikanske delstatssenatoren i Nord-Dakota Janne Myrdahl. den evangelikale kristne historie-professoren Randall Balmer, og USA-ekspertene Hilde Restad og Hilde Løvdal Stephens.

Religionsjournalist Ruth Einervoll Nilsen og politisk journalist Une Bratberg bytter ut pennen med stemmen. Foto: Erlend Berge.

Ønsker å nå ut til flere

– Journalistikk i dag kan nå ut til lesere og lyttere på ulike måter. De siste årene har podcastlyttingen i Norge økt massivt, og det er noe vi i Vårt Land også ønsker å utforske nærmere. Flere av våre journalister har radioerfaring, noe som kommer godt med når vi skal utvikle nye konsepter, som God Bless America, sier Veslemøy Østrem, nyhetsredaktør i Vårt Land.

LES MER:

---

God Bless America

  • En podkast i regi av Vårt Land som skal ta for seg ulike amerikanske, kristne velgergrupper.
  • Første episode slippes lørdag 3. oktober, deretter følger nye episoder hver mandag fra og med 12. oktober.
  • Podkasten vil være tilgjengelig på alle store strømmingsplattformer, inkludert Itunes og Spotify.
  • Podkastansvarlig i Vårt Land er Sondre Bjørdal og programlederne er Vårt Land-journalistene Ruth Einervoll Nilsen og Une Bratberg.
  • Prosjektet er støttet av Fritt Ord.

---

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert er journalist i religionsavdelingen til Vårt Land.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter