Nyheter

Canada vil forby homoterapi for unge

Canadiske myndigheter har gjenopptatt arbeidet med å forby homoterapi for unge. Lovforslaget ble i vår stanset av koronapandemien.

Oslo  20180630.
Regnbeflagget under Oslo Pride Parade som gikk fra Grønland til Spikersuppa.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Ifølge canadiske medier er det bred støtte for lovforslaget i den canadiske nasjonalforsamlingen. Arbeidet med koronaviruset gjorde at nasjonalforsamlingen ikke rakk å stemme i saken før sommerpausen.

– Konverteringsterapi er en ond praksis som kan føre til livslange traumer, særlig for unge mennesker, sier justisminister David Lametti.

Den nye loven vil gjøre det forbudt å tilby homoterapi til unge, stille krav til samtykke før voksne kan benytte seg av det og gjøre det forbudt å tjene penger på slik virksomhet og reklamere for det.

Også i Norge har det vært en debatt om hvorvidt homoterapi skal forbys. Forbudet skulle være ferdig utredet i vår, men er blitt utsatt. Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønne foreslo i fjor høst å forby praksisen, men stortingsflertallet samlet seg kun om at saken måtte utredes.

LES OGSÅ:

• Kommentar: Homoterapi er et problem som trolig ikke lar seg lovregulere

– Etter 56 selvmord sluttet jeg å telle

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter