Nyheter

Vårt Land øker med 40 prosent på mobil på ett år

Totalt leser 68.500 personer Vårt Land hver dag på papir eller nett.

– Vi satser fortsatt på papiravisen, og gjør store investeringer for å lage et enda bedre papirprodukt, sier Bjørn Kristoffer Bore.

Over en million heldigitale abonnenter i Norge
Opplagstallene som ble lagt fram onsdag, viser at det for første gang er over en million heldigitale abonnenter i Norge. Koronapandemien er en årsak til veksten, mener MBL.

- Koronapandemien aksellererer det digitale skiftet, samtidig ser vi at papirkonsumet faller kraftigere enn tidligere, sier MBL-direktør Randi S. Øgrey, i følge Medier24.

Vårt Land har økt trafikken på mobil med 40 prosent siden i fjor. 68.500 personer leser Vårt Land hver dag på papir eller nett, ifølge nye tall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL).

– Det er gledelig at Vårt Land får stadig flere lesere. Vi satser på en tydelig verdibasert nyhetsjournalistikk, og når stadig bredere ut blant kristne i Norge, sier sjefredaktør i Vårt Land Bjørn Bore.

Bore er spesielt fornøyd med en økning i digital lesning. Økningen er på 40 prosent sammenlignet med samme tid i fjor. 17.800 leser nå Vårt Land daglig på mobilen.

– Økningen kommer på det digitale feltet. Stadig fler leser Vårt Land på mobil og på e-avis, sier Bore.

48.600 leser Vårt Land på papir hver dag. Dette er en liten nedgang siden i fjor. E-avisen leses av 6.299, det er en fordobling fra 2019.

Det totale opplaget for avisen er på 24.075, noe som er en vekst fra 22.786 fra forrige halvår. Det gjør Vårt Land til Norges 18. største avis målt etter opplag. Totalt er det 100 av 224 aviser/titler som kan vise til opplagsvekst dette halvåret.

Åtte av ti nordmenn bruker daglig innhold fra norske aviser, den digitale dekningen er på 68 prosent. Isolert sett er det VG+, Dagbladet Pluss og Aftenposten som har størst opplagsfremgang.

Avisen Dagen har hatt en opplagsøkning det siste halve året, og har nå et opplag på 14.054. Avisa Dagen kjøpte i fjor Korsets seier, som i 2019 hadde et opplag på over 4000 abonnenter.

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter