Nyheter

Busstreiken trappes opp - sjåfører i flere fylker tas ut

Lørdag blir ytterligere over 4.500 bussjåfører tatt ut i streik – i tillegg til de 3.800 sjåførene som allerede har lagt ned arbeidet.

Fra arbeidstidens start lørdag morgen blir bussjåførene i Vestland, Trøndelag, Rogaland og Finnmark tatt ut i streik. Også store deler av Nordland og hele Kristiansand tas ut.

Dermed vil store deler av kollektivtrafikken her i landet være lammet som følge av bruddet i lønnsoppgjøret.

Fire forbund forhandler sammen om bussjåførenes tariffavtale. Yrkestrafikkforbundet tar ut 2.147 sjåfører i andre uttak. Fellesforbundet, Jernbaneforbundet og Fagforbundet tar til sammen ut 2.421 sjåfører, noe som gir et andreuttak på 4.568 bussjåfører.

Allerede er rundt 3.800 sjåfører tatt ut i Oslo og Viken. Dersom konflikten fortsetter, kan nesten 12.000 bussjåfører bli tatt ut i streik i hele landet.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter