REKTOR ETTER PRIDE-PROTEST:

Uenigheten mellom studenter og NLA fortsetter: Nå prydes høgskolen av Pride-flagg

Onsdag ble det ikke enighet mellom NLA-rektor og frustrerte studenter, om spørsmål rundt Til helhet-pastor Jens Fredrik Brenne. Torsdag kom det et tydelig signal fra noen på skolen: Pride-flagg på veggene.

– Dette er et motsvar til skolen og viser at det er et studentengasjement for å si at ansettelsen av Brenne ikke er greit, sier student Marthe Lilletun Langeland til Vårt Land.

I forrige uke kritiserte hun NLAs skoleledelse for å ha midlertidig ansatt Jens Fredrik Brenne som studentprest på NLA Høgskolen i Oslo. Sammen med medstudent Hedda Brita Beata Widahl, kalte hun ansettelsen «problematisk» på grunn av Brennes syn på homofilt samliv.

Brenne ble i fjor kjent gjennom VGs dokumentarserie Homoterapi, og for sine ytringer på NRKs Debatten hvor han sa at Gud ikke liker homofilt samliv.

Jens Fredrik Brenne er også styreleder i det kristne nettverket Til Helhet, en organisasjon som blant annet har formidlet at «tro på at endring i seksuell orientering er mulig».

LES OGSÅ: Møte med NLA-rektor: – Vi er ytterst uenige

Ukjente flaggopphengere

Langeland vet ikke hvem det er som har hengt opp flaggene, men sier hun vet om flere studenter som ikke vil ha Brenne på skolen. Hun ble selv glad da av synet av flaggene.

– For meg handler Pride-flagget om kjærlighet og at alle er verdt noe, sier Langeland.

– Men jeg skjønner hvis dette skaper reaksjoner, legger hun til.

###
Marthe Lilletun Langeland, student på NLA Høgskolen i Oslo og medlem i skolens læringsmiljøutvalg. Foto: Erlend Berge.

Tror det er en reaksjon på en taus skoleledelse

Skoleledelsen har ikke sagt noe til studentene etter gårsdagens møte, hvor rektor Sigbjørn Sødal fremholdt at Brenne får bli i stillingen.

Langeland, som var til stede på møtet, tror flaggene kan være en reaksjon på det hun mener er en taus skoleledelse, en beskjed hun sier hun har fått fra flere studenter.

– Flere studenter venter på at skolen skal si noe i saken, men når de ikke gjør det, så kan sånt som dette skje, sier hun.

– Det er ikke heller det at de som gjør dette vil at Brenne skal få sparken?

Brenne er ikke ønsket der av flere studenter. Han kan godt være en fin mann, men det handler om holdningene han representerer, sier Langeland, som forteller videre at hun har fått flere meldinger fra personer som sier de ikke er villige til å begynne på NLA på grunn av ansettelsen.

Rektoren: – Vi er ikke tause

Rektor Sødal kjenner seg ikke igjen i Langelands beskrivelse.

«Vi har en åpen og god dialog med studentene våre, og opplever ikke at vi er en taus ledelse. Nå er det ikke nødvengvis slik at all er enige i ale, men vi ønsker uansett at alle studenter skal oppleve at de blir ivaretatt av oss», skriver Sødal i en tekstmelding til Vårt Land.

Han forteller videre at ledelsen ønsker å fortsette dialogen de har, direkte med studentene.

Etter onsdagens møte, sa studentparlamentsleder Marthe Haugen, at både studentrepresentantene og ledelsen ønsker å fortsette dialogen, og at de mest sannsynligvis vil ha et nytt møte.

LES MER:

• Etter Til Helhet-møte på NLA: – Vil unngå det i fremtiden

• NLA-rektor: – Vi burde ikke leid ut lokalene

---

Til Helhet

  • Til Helhet
  • Et tverrkirkelig kontaktforum for seksualitet og tro.
  • Formålet deres er blant annet å «formidle tro på at endring i seksuell orientering er mulig» og å «formidle tro på at en kan leve et meningsfullt liv i seksuell avholdenhet uansett seksuell orientering».
  • Medlemmer: Norsk Luthersk Misjonssamband, Normisjon, Indremisjonsforbundet og Ungdom i Oppdrag.

---

Les mer om mer disse temaene:

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert er journalist i religionsavdelingen til Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter