Nyheter

Sian-debatt splitter Kringkastingsrådet

NRKs Sian-debatt får sterk kritikk av to rådsmedlemmer i Kringkastingsrådet, men programmet får samtidig ros av rådet.

Hamar 20200912. 
Sian leder Lars Thorsen i aksjon  med Koranen i hånd under et arrangement i regi av Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) på Østre Torg på Hamar.
Foto: Geir Olsen / NTB

I dag behandlet Kringkastingsrådet de 35 klagene mot «Debatten»-programmet på NRK 3. september, hvor Sian-leder Lars Thorsen var blant gjestene i kjølvannet av flere Sian-demonstrasjoner og voldelige sammenstøt med motdemonstranter.

Det var et delt kringkastingsråd som diskuterte saken torsdag formiddag. Lege Bushra Ishaq var sterkt kritisk til innslaget og til nyhetsredaktør Knut Magnus Berges forsvar overfor Kringkastingsrådet, skriver Kampanje. Hun mener blant annet det er kritikkverdig at Sian ikke ble møtt av en motdebattant.

LES OGSÅ: 'Ikke gjør Sian til martyrer'

Førsteamanuensis Eiri Elvestad er særlig kritisk til NRKs vinkling av saken. Hun mener at feilen NRK gjorde, ikke var å intervjue Sian, men at innpakningen i programmet bidro til å normalisere menneskefiendtlige synspunkter.

Men flere rådsmedlemmer var også positive til programmet. Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk mener at NRK gjennom sin journalistikk gjorde den norske samfunnet en tjeneste ved å avkle Sian.

LES OGSÅ: Sian-leder: Jeg lover å ikke brenne Koranen

Advokat Ove Vanebo mener heller ikke at NRK har opptrådt kritikkverdig, men understreket i møtet at det er alvorlig at enkelte personer ble nevnt ved navn som eksempler på muslimer som SIAN vil deportere.

Også forsker Torgeir Udberg Nærland mener det var riktig å invitere Sian.

---

Fakta:

---

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter