Nyheter

Massegrav koblet til sekt funnet i Panama

En ny massegrav er avdekket i Panama, i samme område der det tidligere i år ble funnet levninger som politiet kobler til en religiøs sekt.

– På nåværende tidspunkt er det umulig å fastslå kjønn eller antall døde mennesker som er funnet i graven, opplyste statsadvokat Azael Tugri til lokale medier mandag.

Etterforskerne gikk i fjellterreng i ti timer før de nådde fram til massegraven, fortalte han.

Funnet er gjort i Ngabe Bugle-regionen, om lag 350 kilometer nord for hovedstaden, etter at en leder for en sekt som mistenkes for å kobles til massegraven, ble pågrepet i forrige måned.

Så langt har fem personer blitt pågrepet og tre barn blitt reddet i live, ifølge statsadvokaten.

Ikke første massegrav som knyttes til sekt

Saken settes ikke i sammenheng med sekten Guds nye lys, som politiet mener sto bak en massegrav som ble funnet i Altos del Terron, et isolert område i samme region, i januar i år. Der ble levningene etter en gravid kvinne og seks barn ble funnet.

Noen dager senere ble det funnet bibler, meldinger der djevelen var nevnt, og en mengde med tau i det som fungerte som en midlertidig kirke på samme sted i jungelen. Politiet aksjonerte og pågrep ti mennesker. 15 andre ble reddet.

Ofrene var blitt torturert og ofret, noe også de øvrige 15 ville ha blitt, ifølge politiet. I ettertid opplyste statsadvokatembetet at de ti mistenkte hadde bundet fast sine ofre og slått dem i hjel med bibler, stokker og macheter.

Overlevende har fortalt at sektlederen hevdet at han utførte Guds ordre ved å drive demoner ut av ofrene ved bruk av voldelig eksorsisme.

LES MER:

* Stort utbrudd av koronavirus i dommedagskirke

* Aung San Suu Kyi er taus

* Migranter fra lutfattige Honduras trues av Trump på sin vei mot USA

---

Sekt

  • En sekt er en religiøs gruppe eller samfunn som har brutt ut av et annet religiøst samfunn.
  • En smalere definisjon sier at en sekt er en religiøs retning med forholdsvis få tilhengere som ikke anerkjenner andre religioner, sekter eller levemåter som sanne eller riktige.
  • De fleste sekter har til felles at de i egne øyne representerer en autentisk versjon av religionen de hører inn under. Sekter finnes innen de fleste religioner.
  • Ofte brukes begrepet for å gi inntrykk av at en gruppe er mer ekstrem eller avvikende enn den er.
  • Kilde: Store Norske Leksikon

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter