Nyheter

43 nye smittetilfeller i Bergen

Det siste døgnet er det registrert 43 nye smittetilfeller i Bergen, opplyste byrådsleder Roger Valhammer (Ap) lørdag.

Dermed er 222 personer i Bergen registrert smittet den siste uka. Totalt er det registrert 1.154 smittetilfeller i byen siden 28. februar.

– Dagens tall på 43 er det høyeste tallet på nysmittede som er registrert i Bergen. Selv om det ikke er helt sammenlignbare størrelser med tanke på testkriteriene som lå til grunn i vår, er 222 nye smittetilfeller i Bergen på én uke ganske voldsomt når man til sammenligning hadde 278 tilfeller i Bergen i hele mars, sa byrådsleder Roger Valhammer (Ap) på lørdagens pressekonferanse.

Av de 43 nye smittede er seks personer over 60 år og 17 personer over 40 år.

I tillegg har fire beboere og én ansatt på Gartnermarken sykehjem testet positivt. De blir inkludert i søndagens tall, opplyste helsebyråd Beate Husa.

– Dette understreker alvoret. Smitten har nådd sårbare grupper, og krafttaket som vi er sammen om nå, handler om å vise solidaritet med dem som er sårbare blant oss, sa Husa.

Videre fortalte hun at reproduksjonstallet (R-tallet) nå ligger på mellom to og fire. Tallet sier noe om hvor mange én koronasmittet smitter videre.

Tidligere på dagen opplyste Helse Bergen at tre koronasmittede pasienter er innlagt på Haukeland universitetssjukehus, noe som er en økning på to innleggelser fra dagen før.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter