Nyheter

Tunsberg-biskop mener Norge må ta imot langt flere enn 50 asylsøkere fra Moria-leiren

Tunsberg-biskop Jan Otto Myrseth er sterkt kritisk til regjeringens beslutning om å ta imot 50 asylsøkere fra Moria-leiren.

– Vi har visst at situasjonen har vært akutt lenge, og med den akutte situasjonen som rår nå, mener jeg bestemt at vi må kunne trå til med mer enn 50.

Det sier Jan Otto Myrseth, biskop ved Tunsberg bispedømme, til Vårt Land om gårsdagens beslutning fra regjeringen om ta imot 50 asylsøkere fra Moria-leiren.

Det var i kveldens Dagsrevyen-sending at Myrseth første uttalte at «50 er altfor lite».

– 50 er bedre enn ingen, men jeg synes det nesten blir pinlig gjerrig av oss når vi vet at vi har et byråd i Bergen som sier de kan ta 50 alene. Det samme har vi sett i blant annet Trondheim og Stavanger, utdyper Myrseth til Vårt Land.

– Hvordan mener du regjeringen burde respondert?

– Jeg vil ikke bevege meg inn i politikernes ansvarsområde, men for oss som kirke er det viktig og tvingende nødvendig å si at vi ikke kan la innvandringspolitiske hensyn overstyre behovet for å vise akutt nestekjærlighet.

Biskop trekker frem «det folkelige engasjementet» som særlige vokste seg stort i våres, og det faktum at lederne bak aksjonen om å evakuere barn og sårbare fra Moria-leiren, fikk nesten 45.000 norske underskrifter.

– Brannen gjør det overtydelig hvor akutt denne situasjonen er. Det er faktisk ingen grunn til å vente, sier biskopen.

---

Fakta:

---

VL anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter