NY HILLSONG-STYRELEDER:

Ny styreleder: – Nå skal alle steiner snus

Jostein Krogedal har valgt å gå ut av styret for å gi styret full frihet til å kartlegge helsetilstanden i Hillsong Norway.

– Det viktigste som skjedde i kveld var at det nyvalgte styret har fått handlingsrom til å avdekke situasjonen.

Det sier David Reme, nyvalgt styreleder i Hillsong Norway, etter at det tirsdag kveld ble kjent at Hillsong Norway-leder Jostein Krogedal trekker seg ut av styret. I en pressemelding kommer det frem at Krogedal trekker seg slik at styret får «full frihet til å kartlegge helsetilstanden i Hillsong Norway».

Det nye styret ble konstituert under et årsmøte i kveld, tirsdag. I tillegg til at Reme tar over styreledervervet for Rune Sørbø, har tre nye styremedlemmer kommet til.

LES OGSÅ: – Opplagt at Jostein bør gå

###

David Reme er ny styreleder i Hillsong Norway. – Nå skal alle steiner snus. Foto: Hillsong.

Vil snu hver stein

Den nyslåtte styrelederen David Reme mener det er viktig at styret nå kan jobbe uhildet.

– Vi er fryktelig lei oss for at vi har mistet gode krefter de siste ukene. Derfor er vi nå veldig interessert i å dykke ned i hva som gjør at dette har skjedd.

Reme tror det var viktig for den kommende prosessen at Jostein Krogedal ikke er del av styret. Det nyvalgte styret skal fremover kartlegge tingenes tilstand, og hva som har ført til den siste tidens hendelser. De skal også foreslå og vedta endringer for en «sunnere, tryggere og mer robust kirke».

– Det er mange som har stilt spørsmål ved hvor vidt det kunne bli gjennomført en reell prosess eller ikke. Vi i det nye styret var opptatt av at vi skal kunne holde oss uavhengig av managementet, sier Reme.

Tapte medlemmer

I forrige uke ble det kjent at flere pastorer og frivillige ledere har trukket seg fra Hillsong. Hele lederskapet i Hillsong Drammen har trukket seg fra sine stillinger, det samme har flere pastorpar gjort.

– Du bemerker at dere har mistet viktige støttespillere. VIl dere rekke ut en hånd til dem nå?

Ja, vi har mistet virkelig viktige støttespillere og aktører. Det at folk velger å slutte må stå for deres regning. Men hadde det vært mulig å rigge dette slik at folk ønsker å komme tilbake, hadde det vært en fantastisk situasjon.

Han forteller videre at de skal kontakte de som har trukket seg fra Hillsong den siste tiden, slik at de kan danne seg et helhetlig bilde av dagens situasjon.

– Det er viktig at vi opptrer ryddig, og ikke minst at medlemmer har tillit til at bekymringer blir hørt og at alle steiner nå skal snus.

Her er den fullstendige listen over det nye styret:

David Reme (styreleder) – Hillsong Kristiansand

Elham Binai – Hillsong Oslo

Mari Førde – Hillsong Kristiansand

Arve Hanken – Hillsong Ålesund

Rune Sørbø – Hillsong Sandnes

George Aghajanian – Hillsong Sydney

Jostein Krogedal har ikke besvart Vårt Lands henvendelse.

---

Fakta:

---

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Nyheter