Nyheter

Klart for prinse-konfirmasjon: – Et nytt kapittel i hans liv

Prins Sverre Magnus gjør seg klar til å bli konfirmert. Det vil skje lørdag 5. september i Asker kirke.

1 av 4

– Jeg tror det blir veldig hyggelig, sier dronning Sonja til NTB om prins Sverre Magnus' konfirmasjon.

Lørdag 5. september trer 14-åringen inn i de voksnes rekker og bli konfirmert under en gudstjeneste i Asker kirke. Spoler man tilbake i tid, var det nettopp dronning Sonja som bar Sverre Magnus til dåpen, den gang han var en bitte liten gutt.

– Besteforeldre forundres jo alltid over det, når barna vokser og blir så store. Så det er jo et nytt kapittel i hans liv, sier dronningen.

Se bilder fra livet til Sverre Magnus i bildekarusellen øverst i saken.

Smittevern og Skaugum

På grunn av smittevern er det et tak på 200 personer i Asker kirke, og prinsen har 16 gjester til stede i kirken.

Etter konfirmasjonen skal kongefamilien markere den store dagen med en privat middag på Skaugum. På grunn av korona blir det kun en mindre feiring med maks 20 gjester, opplyser Slottet. Gjestelisten ligger nederst i denne saken.

Ifølge oversikten skal følgende salmer synges: 

• Inngangssalme: Deg å få skode (482)

• Salme 648: Han skapte skogen og han skapte vannet

• Salme 564: Som barn i ditt hus

• Bønnesalme: Må din vei komme deg i møte (624)

• Sluttsalme: Deg være ære (197)

De som skal medvirke er blant annet sokneprest Karoline Astrup, kapellan Marita Elvemo Sivertsen, menighetspedagog Liv-Iren Westnes og kantor Ingvild Køhn Malmbekk.

Beate Løvås Solem skal synge solosang, Sigirds «Home to you». Børge Tronrud skal spille saksofon og Per Jønland er med på kontrabass.

Actionglad prins

Prins Sverre Magnus ble født 3. desember 2005 på Rikshospitalet i Oslo og er den tredje i arverekken til tronen her i kongeriket, etter sin far og sin søster.

Siden 2014 har han gått på Montessoriskolen i Oslo, mens han tidligere har gått i barnehage i Asker og i på Jansløkka skole.

Prinsen er glad i å stå på ski, i første rekke alpint. I tillegg liker han sykkel, spesielt BMX og cross, opplyser slottet i prinsens biografi. I 2017 brakk Sverre Magnus faktisk ankelen i en sykkelulykke og måtte gå med gips og krykker i en stund etterpå.

Prinsen er også glad i vannsport, og kanskje spesielt surfing – en interesse han deler både med faren og resten av kronprinsfamilien.

Spillopper og dabbing

Opp gjennom årene har prins Sverre Magnus vært med på en rekke offisielle aktiviteter sammen med resten av kronprinsfamilien og kongefamilien.

Han fremstår ofte som en glad gutt med mye energi, og gjerne med et lurt smil på lager. Prinsen har også fått oppmerksomhet ved å drive ablegøyer og skøyerstreker.

I 2017 gjorde han en såkalt «dab» på slottsbalkongen under besteforeldrenes 80-årsfeiring, noe som fikk bred dekning både i norske og internasjonale medier. Dabbing er en dansebevegelse hvor man tar hodet ned i armkroken, samtidig som man strekker ut den andre armen.

Samme dag fant han også på andre sprell på slottsbalkongen, som å vise tegn med fingrene, noe som til slutt førte til at kusinen Leah Isadora Behn tilsynelatende ba ham om å slutte å tulle.

Hemmelighetsfull regjering

I fjor høst konfirmerte prinsesse Ingrid Alexandra seg. Tronarvingen fikk en bunad fra Øst-Telemark i gave fra kongeparet. Av regjeringen fikk hun et naturreservat oppkalt etter seg – Prinsesseåsen naturreservat på Bygdøy, og av Stortinget fikk hun turutstyr.

For øvrig fikk prinsessen skred- og toppturkurs av politiet, surfekurs av fylkesmennene, turkopp av Sametinget og naturopplevelser av Oslo kommune. Hun fikk også Norges lover, tre bøker med LOs historie, flere bibelutgaver og et par smykker.

I fjor kunngjorde regjeringen sin gave i forkant av konfirmasjonen, men denne gangen holder de kortene tettere til brystet:

– Regjeringen har kjøpt en konfirmasjonsgave til prinsen, men det er naturlig at prinsen selv er den første som får vite hva det er. Etter at han har fått den, vil vi offentliggjøre hva gaven er, sier kommunikasjonssjef Anne Kristin Hjukse ved Statsministerens kontor til NTB.

Her er gjestelisten

Kornapandemien setter et tak på 200 gjester i Asker kirke. Prinsen har 16 gjester til stede, alle fra Norge.

• Kronprinsen og kronprinsessen

• Prinsesse Ingrid Alexandra

• Marius Borg Høiby og Juliane Snekkestad

• Kongen og dronningen

• Marit Tjessem

• Prinsesse Märtha Louise

• Per Høiby

• Kristin Høiby

• Leah Isadora Behn

• Julia Høiby

• Espen Høiby

• Bjørn Stensland

• Marianne Gjellestad

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter