Nyheter

Tyskland: «Utvetydige bevis» på at russisk aktivist ble forgiftet»

Ifølge tyske myndigheter er det «utvetydige bevis» for at den russiske opposisjonsaktivisten Aleksej Navalnyj ble forgiftet med nervegiften novitsjok.

Steffen Seibert, som er statsminister Angela Merkels talsperson, viser til undersøkelser som er gjort i et militært spesiallaboratorium. Han sier at Tyskland krever en russisk avklaring om forgiftningen.

Navalnyj ble alvorlig syk på et fly i Sibir for nesten to uker siden. Han ble innlagt på et sykehus i Omsk, men senere fløyet til Berlin. Han ligger fortsatt i koma på et sykehus i byen, men tilstanden skal være stabil og ha blitt noe bedre.

Navalnyj har i mange år vært blant Vladimir Putins mest framtredende kritikere.

I 2018 ble den russiske eksspionen Sergej Skripal og datteren funnet bevisstløse på en benk i Salisbury i Storbritannia. Britiske myndigheter mener at de to ble forgiftet med novitsjok, en nervegift som ble utviklet i Sovjetunionen på slutten av den kalde krigen. Storbritannia har hevdet at Russland står bak, noe russiske myndigheter har avvist.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter