Nyheter

Polititopp: – Høyreekstreme kupper koronaprotestene i Tyskland

Den tyske protestbevegelsen mot koronarestriksjoner radikaliseres, og høyreekstreme får stadig mer innflytelse, advarer nestlederen i politiets fagforbund GdP.

Jörg Radek frykter at de høyreekstreme vil overta bevegelsen fullt ut.

– Høyrefløyen er i ferd med å kapre bevegelsen fullstendig, sier han til mediehuset Funke tirsdag.

Til nå har bevegelsen bestått av en broket forsamling, med både venstreorienterte og høyreorienterte deltakere, samt vaksinemotstandere og personer som forfekter konspirasjonsteorier om koronaviruset.

Radek mener at bevegelsen mistet sin uskyld under massemønstringen i Berlin i helgen. Da brøt rundt 300 demonstranter seg gjennom sperringene foran riksdagsbygningen i Berlin, hvorav noen hadde med seg flagg fra det tyske keiserriket, som gjerne brukes av nynazister.

Demonstrantene greide nesten å ta seg inn i bygningen, som huser den tyske nasjonalforsamlingen.

– Ingen kan lenger si at de bare er passive tilhengere, mener Radek.

LES OGSÅ: Smittevernregler hindret dansk koranbrenner fra å komme til Norge

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter