Nyheter

Simen Bondevik takker nei til stortingsplass for KrF

Simen Bondevik vil ikke lenger bli vurdert til listen over mulige stortingsrepresentanter fra Akershus KrF. – KrF har beveget seg i feil retning.

– Det trengs mye motivasjon og et stort engasjement for virkelig å kunne stå på for et politisk parti. KrF har beveget seg i en retning som gjør at jeg ikke lenger har lyst til å fronte det på nasjonalt nivå, sier Simen Bondevik til Vårt Land.

Bondevik fortalte lørdag på sin egen Facebook-profil at han har gitt nominasjonskomiteen i Akershus KrF beskjed om at han ikke ønsker å vurderes som kandidat på listen til stortingsvalget neste år.

«Jeg har ikke lenger den nødvendige motivasjonen som skal til for å fylle en slik rolle på en god måte,» skriver han.

Bondevik, som er gruppeleder for Nordre Follo KrF, skriver at flere har oppfordret ham til å stille, og at han takker for støtten.

Uenig i retningsvalg

Den unge politikeren mener KrF har beveget seg for langt bort fra det partiet han meldte seg inn i 2013.

– På hvilken måte mener du partiet har beveget seg i feil retning?

– Da jeg meldte meg inn i 2013 var det på grunn av tre saker: Klima og miljø, innvandring og integrering samt bistand og fattigdomsbekjempelse. Noe at dette har partiet klart å levere på, andre ting ikke. Men konkret handler det om konsekvensene av retningsvalget som KrF tok i 2018, og som jeg advarte mot den gangen, svarer han.

Bondevik var leder i Akershus KrFU og tilhørte den «røde» delen av KrF under stridighetene høsten 2018. Den gangen valgte KrF å gå inn i regjering med Høyre og Frp, noe han var sterkt uenig i.

Godt med en pause

Simen Bondevik sier han kommer til å fortsette som lokalpolitiker, selv om motivasjonen for å tre inn i rollen som toppkandidat ikke er der.

– Engasjementet mitt har ikke forsvunnet, men som jeg skriver på Facebook: akkurat nå er det godt med en pause.

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter