Nyheter

Elise Kruse konstitueres som religionsredaktør

Alf Gjøsund skal i en periode jobbe fulltid med Vårt Lands tv-prosjekt. Nyhetsleder Elise Kruse får utvidet ansvar i denne perioden.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Vårt Lands TV-prosjekt går inn i en viktig fase, og religionsredaktør Alf Gjøsund har en sentral rolle i dette arbeidet. Derfor går han inn i TV-prosjektet på fulltid i en periode, forteller sjefredaktør Bjørn Kristoffer Bore.

– Vi er inne i en avgjørende fase der det blir viktig å finne ut om det blir mulig for Vårt Land å starte opp en TV-kanal, sier Bore.

Elise Kruse konstitueres i mellomtiden som ny religionsredaktør. Hun har vært ansatt i Vårt Land siden 2017.

– Elise er en svært dyktig reporter og leder, som kjenner det kristne Norge godt. Hun har også markert seg som kommentator i Vårt Land. Jeg er svært glad for at hun nå sier ja til å tre midlertidig inn i stillingen som konstituert religionsredaktør, sier Bore.

Elise Kruse er fra Kristiansand og er utdannet journalist fra Universitetet i Bergen. Hun har også en bachelorgrad i sammenliknende politikk og fullførte i vår en mastergrad i menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo.

Kruse har jobbet som journalist i Bergens Tidende og nyhetsredaktør i studentavisen Studvest.

Hun begynte i Vårt Land som sommervikar i 2017. Fra 2018 har hun hatt fast jobb i religionsavdelingen, og har siden da i flere perioder vikariert som nyhetsleder. Kruse er en av Vårt Lands ledende historiefortellere og står bak flere større reportasjeprosjekter. Hun sitter i styret til journalistkonferansen Fortellingens kraft.

Her kan du lese noen av Kruses mest leste saker:

Veslemøy Østrem

Veslemøy Østrem

Veslemøy Østrem har vært nyhetsredaktør i Vårt Land siden september 2019. Hun har ansvar for avisens nyhetsavdeling og publiseringsavdeling.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter