Nyheter

Ulstein ønskes som Hareides etterfølger på Stortinget

Lokallag i Hordaland KrF peker på bistandsminister Dag Inge Ulstein som Knut Arild Hareides arvtaker på Stortinget. Ingen vet derimot om han stiller til valg.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide tar ikke gjenvalg til Stortinget, og Hordaland KrF må dermed finne en annen listetopp.

Onsdag neste uke går lokallagenes frist ut for å spille inn kandidater til Hordaland KrFs stortingsliste, og nesten alle peker på bistandsminister Dag Inge Ulstein som ny listetopp, ifølge Bergens Tidende.

– Vi oppfatter ham som en naturlig arvtaker etter Knut Arild Hareide. Han er godt kjent som byråd og nå også nasjonalt som statsråd, sier Kristin Ravnanger, leder for Askøy KrF til avisen.

Vårt Land har tidligere omtalt at en rekke lokallag alt har foreslått Ulstein som etterfølger til Hareides plass, og at han vil ha en lett vei til den topplassen i Hordaland.

LES OGSÅ: Se Dag Inge Ulstein synge i Vårt Lands salmedugnad

Også lokallagene Samnanger, Osterøy, Stord og Vestland KrFU er tydelig på at de vil ha Ulstein på topp.

Ingen vet derimot om Ulstein vil stå på valg. Hans politiske rådgiver Kristine Gripsgård sier at Ulstein først vil svare nominasjonskomiteen om han vil stille.

LES MER:

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter