Nyheter

Rettssaken mot IS-siktet kvinne er forhåndsberammet til mars

Den ventede rettssaken mot den norsk-pakistanske kvinnen som ble hentet fra Syria i januar sammen med sine to barn, er berammet til fire uker i mars 2021.

Det fremgår av fredagens fengslingskjennelse mot kvinnen. Hun samtykket til at hun ble varetektsfengslet i fire nye uker.

– Saken er for øvrig forhåndsberammet til uke ni i 2021, skriver dommerfullmektig Jan Mathias Råheim.

Oslo tingrett opplyser til NTB at saken foreløpig er berammet fra 1. til 26. mars. Det er dermed duket for 20 rettsdager over fire uker.

Kvinnen er siktet for å ha vært en del av IS og Nusrafronten i perioden 2013 til 2019. Hun har hele tiden nektet straffskyld, men sagt at hun vil samarbeide med Politiets sikkerhetstjeneste.

Den 30 år gamle kvinnen ble pågrepet da hun landet på Gardermoen 17. januar og har siden sittet i varetekt. Kvinnen kom til Norge sammen med sin fem år gamle sønn og datteren på tre år.

Regjeringen besluttet å hente hjem familien fra Syria på grunn av femåringens antatt alvorlige sykdom. Hjemhentingen førte til at Fremskrittspartiet gikk ut av regjeringen.

LES MER:

Lars Gule: «Farlig kollektivistisk tenkning om IS-kvinnen»

Norge henter hjem IS-siktet norsk kvinne og hennes syke 5-åring

Jagland: Kvinnene bør hentes hjem

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter