Nyheter

Ocean Viking satt i karantene i Italia

Italienske sjøfartsmyndigheter har plassert det norskeide redningsskipet Ocean Viking i karantene utenfor Porto Empedocle, opplyser SOS Méditerranée.

Den franske hjelpeorganisasjonen drifter skipet som la til kai i den sicilianske havnebyen mandag. De 180 menneskene om bord ble reddet i Middelhavet mellom 25. og 30. juni og fikk gå av borde sent mandag kveld.

De er brakt til en annen båt der de også skal i karantene for å hindre mulig spredning av koronaviruset.

De siste dagene var det en anspent stemning på Ocean Viking, med migranter som hoppet over bord, et selvmordsforsøk og voldelige hendelser, skriver nyhetsbyrået AFP, som var med på turen.

Ocean Viking ligger nå ankret opp utenfor havnen, og mannskapet er blitt bedt om å respektere en to uker lang karantenetid, opplyser SOS Méditerranée tirsdag.

Ocean Viking gjenopptok redningsoperasjonene 22. juni etter en tre måneder lang pause som følge av koronapandemien.

De 180 som ble brakt til Sicilia, kom hovedsakelig fra Bangladesh, Eritrea, Pakistan og land i Nord-Afrika. Blant dem var én gravid kvinne og 25 mindreårige.

LES OGSÅ:

Uenig med Siv Jensen: - Menneskesmuglere driver ikke migranter på Middelhavet

Migranter på Ocean Viking fikk gå fra borde

Flyktninghjelpen og Noas hardt ut mot flyktningforslag i Høyre

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter